Moroni

Un avió amb 153 persones s'estavella a l'arxipèlag de les Comores, a l'oceà Índic

Un avió de la companyia Yemenia, amb 153 persones a bord, entre passatgers i tripulació, s'ha estavellat aquesta matinada a l'oceà Índic. L'aparell, un Airbus A-310, hauria caigut a l'arxipèlag de les Comores, situat entre Madagascar i la costa africana de Moçambic. L'avió feia la ruta entre París i la capital de les Comores, Moroni, amb una escala a Sanà, la capital del Iemen. Segons ha informat l'aerolínia estatal, el sinistre hauria tingut lloc quan faltaven uns 30 minuts per arribar al destí. Els equips de rescat iemenites han recuperat els primers cossos de les víctimes del sinistre, entre els quals hi ha 66 ciutadans francesos. Les autoritats han informat que aquesta zona presenta unes males condicions meteorològiques des de fa dies, i que aquesta podria haver estat la cauda de l'accident.

Actualitzat
Diversos avions militars francesos amb base a les illes de Reunió i Mayotte s'han enlairat a primera hora d'aquest dimarts per sobrevolar la zona on l'avió comercial s'ha sinistrat. Més tard, l'aviació civil del Iemen ha anunciat la troballa de ferralla i d'una taca de carburant a unes 16 milles de la capital de l'arxipèlag, Moroni.

Els equips de rescat ja han començat a recuperar els primers cadàvers de les persones que viatjaven en el vol de Yemenia, on hi havia 11 tripulants i 142 passatgers. El ministre francès d'Exteriors, Bernard Kouchner, ha anunciat que 66 d'aquests passatgers eren ciutadans francesos, mentre que la resta sembla que serien comorians. 

Amb aquest ja són dos els aparells d'Airbus que cauen al mar en un mes, després que l'1 de juny l'accident d'un A330 d'Air France a l'Oceà Atlàntic va deixar 228 morts.
Anar al contingut