Thiago lidera amb un "hat-trick" la victòria d'Espanya en la final de l'Europeu sub-21 contra Itàlia (4-2)

La selecció espanyola sub-21 s'ha proclamat campiona d'Europa de la categoria després d'imposar-se a Itàlia per 4-2 en la final disputada a Jerusalem. El gran protagonista de la consecució del títol europeu de la "rojita" va ser el blaugrana Thiago Alcántara, que va liderar la victòria del seu equip amb un "hat-trick". Després d'aquesta actuació estel·lar, ara el Barça tindrà feina aquest estiu per retenir un futbolista pretès per diversos clubs que estan disposats a pagar els 18 milions d'euros que val la seva llibertat.

La selecció espanyola sub-21 s'ha proclamat campiona d'Europa de la categoria després d'imposar-se a Itàlia per 4-2 en la final disputada a Jerusalem. El gran protagonista de la consecució del títol europeu de la "rojita" va ser el blaugrana Thiago Alcántara, que va liderar la victòria del seu equip amb un "hat-trick".

Thiago ja era un dels jugadors més desitjats del mercat futbolístic, i ara la seva cotització s'ha disparat gràcies a l'actuació que ha fet en la final de l'Eurocopa sub-21. Ara el Barça tindrà feina aquest estiu per retenir un futbolista pretès per diversos clubs que estan disposats a pagar els 18 milions d'euros més l'IVA que val la seva llibertat, una clàusula vàlida fins al 31 de juliol. A partir de l'1 d'agost, el preu de Thiago torna a ser de 90 milions d'euros, una xifra prohibitiva per a la gran majoria d'equips europeus.

Quatre blaugranes, titulars

Amb quatre jugadors del Barça a l'onze titular, Marc Bartra, Montoya, Tello i Thiago, l'equip que dirigeix Julen Lopetegui es va avançar amb un gol matiner de cap del migcampista blaugrana, que va rematar a plaer i sense oposició una centrada de Morata. Itàlia va reaccionar i en el minut 10, Immobile va fer l'empat a un després de batre De Gea amb una precisa vaselina després d'un gran control orientat.

El combinat espanyol va seguir portant la iniciativa i en el minut 31 Thiago va tornar a avançar el seu equip amb un xut creuat des de l'interior de l'àrea fora de l'abast del porter Francesco Bardi. I en el 38, de nou Thiago va arrodonir el seu festival golejador transformant un penal comès sobre Tello.

En la represa, Isco, també de penal, va fer el 4-1 i a 11 minuts del final, Borini, amb un potent xut creuat des de la frontal, va establir el definitiu 4-2. Amb aquesta victòria, Espanya guanya el seu quart Europeu sub-21, el segon consecutiu, i se situa a un d'Itàlia.