Guatemala

Mor una de les siameses guatemalenques hores després de ser separada de la seva germana

Una de les siameses guatemalenques que havia estat separada de la seva germana ha mort quatre hores després d'haver acabat la intervenció com a conseqüència d'una aturada cardíaca. Els metges ja havien advertit que la petita tenia poques possibilitats de sobreviure a l'operació perquè el seu cor només tenia una aurícula i un ventricle. L'altra nena té bé els signes vitals i s'està a l'espera que s'estabilitzi.

Actualitzat

El cap de pediatria de l'hospital Roosevelt, Carlos Pérez, ha explicat als periodistes que Ángela Corina, que va néixer amb una malformació al cor, "ha començat a manifestar problemes postoperatoris i ha mort a conseqüència d'una aturada cardíaca".

L'especialista ha precisat que durant les quatre hores que ha viscut separada de la seva germana "ha tingut dues aturades respiratòries". Els metges ja havien advertit que la petita tenia poques possibilitats de sobreviure a l'operació perquè el seu cor només tenia una aurícula i un ventricle.

L'altra siamesa, Ángela Leticia, ha explicat Pérez, "és a la unitat de teràpia intensiva" i el seu estat encara és delicat. "Angela Leticia està bé, tenint en compte que han estat 12 hores d'operació. Els seus signes vitals estan bé i només ens queda esperar que s'estabilitzi i no presenti complicacions com hemorràgies o infeccions", ha indicat el metge.

Els especialistes esperen que la petita superi el 30% de possibilitats de sobreviure que li van pronosticar abans de l'operació.

Les nenes van néixer el passat 23 de juny a la població indígena de Sololá, a l'oest de Guatemala, unides pel tòrax, el fetge i la vesícula.

En l'operació, la segona d'aquestes característiques feta a Guatemala, hi van participar dinou metges i una vintena d'infermeres i assistents.

Anar al contingut