Tunis

L'exprimer ministre de Tunísia es dóna per guanyador en una segona volta encara per decidir

L'exèrcit tunisià ha matat un home i n'ha detingut tres quan intentaven atacar un col·legi electoral

RedaccióActualitzat

Tunísia culmina la transició cap a un sistema democràtic amb la segona volta de les eleccions presidencials que s'ha tancat aquest diumenge al vespre, l'últim pas per acabar una reforma democràtica iniciada a principis d'any amb l'aprovació de la Constitució. El procés cap a la democràcia es va obrir amb la Primavera Àrab, que va deposar el dictador Ben Ali l'any 2011.

La primera volta no va donar cap majoria. Ara els dos candidats més ben situats són el president interí del país, Moncef Marzuki, que segons alguns analistes és la pantalla dels islamistes que no es presenten als comicis, i Beji Caid Essebsi, que va ocupar diversos càrrecs en els governs de l'antic dictador Ben Ali i a qui els seus detractors acusen de representar l'antic règim.

L'escrutini és llarg i els resultats no es preveu que se sàpiguen fins dilluns, però, a falta de resultats oficials, l'equip d'Essebsi reivindica la victòria per més de 10 punts d'avantatge sobre el seu rival, segons les projeccions de vot fetes a peu d'urna.

Aquesta segona volta ha estat marcada per l'atac a un col·legi electoral. L'exèrcit de Tunísia ha mort un home i ha detingut tres persones més que han intentat atacar la nit de dissabte els soldats que custodiaven un col·legi a la ciutat de Kairouan.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut