París

L'expresident francès Nicolas Sarkozy detingut per un cas de tràfic d'influències

L'actuació policial és inèdita contra un excap de l'Estat francès

RedaccióActualitzat

L'expresident francès Nicolas Sarkozy ha estat detingut aquest dimarts provisionalment i la brigada anticorrupció l'interroga a París arran d'una investigació per tràfic d'influències l'any 2007 i la violació del secret d'instrucció d'altres casos oberts contra ell.

Sarkozy, que va ser president de França entre 2007 i 2012, ha arribat de matinada per ser interrogat pels investigadors a les seves oficines del districte de La Défence, a París. S'ha pres declaració a l'advocat de Sarkozy, Thierry Herzog, que ha estat acusat formalment de tràfic d'influències. També són interrogats els magistrats francesos, Gilbert Azibert i Patrick Sassous. L'objectiu és saber si l'excap de l'estat i el seu entorn van crear una xarxa d'informadors que els mantenia al corrent de l'evolució dels processos judicials que l'amenaçaven.

L'actuació policial és inèdita contra un excap de l'Estat francès, ja que és la primera vegada que, en la cinquena república francesa, se cita a declarar un expresident. De fet, Sarkozy es troba en règim de "garde à vue", durant el qual està sota jurisdicció de la Policia judicial i amb assistència lletrada, cosa que permet interrogar-lo fins a 48 hores en cas que sigui necessari.

Després d'aquesta declaració, Nicolas Sarkozy podria quedar imputat, ser declarat testimoni o "testimoni assistit", una figura jurídica que està entre les dues anteriors. De ser declarat culpable al final del procés, l'expresident s'enfrontaria a una pena màxima de cinc anys de presó i a una multa de mig milió d'euros.

La seva detenció arriba en un moment en què Sarkozy s'estava plantejant tornar a la política amb la vista posada en les eleccions del 2017.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut