Una dona turca en una manifestació.
Erdogan diu que una dona no es pot posar al mateix nivell que un home perquè té una naturalesa diferent. (Foto: Reuters)
Istanbul

El president turc assegura que la igualtat entre homes i dones és contra natura

Erdogan defensa que el paper reservat a la dona és el de mares

Actualitzat

El president de Turquia considera que la igualtat entre gèneres va contra natura i defensa que el paper reservat a la dona és el de mare.  Recep Tayyip Erdogan ho ha dit en un fòrum internacional sobre els drets de les dones. Aquest dimarts, precisament, es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista.

Erdogan creu que els dos sexes no es poden posar al mateix nivell perquè són de naturalesa diferent. El líder conservador turc ha subratllat que la religió islàmica ha atorgat a les dones el paper de mare i que aquest és el rol més alt al qual poden aspirar. El polític, del partit islamista moderat AKP, ha instat les dones a tenir almenys tres fills, ha equiparat l'avortament amb l'assassinat i s'ha mostrat en contra dels parts amb cesària.

Segons el president de Turquia, "la igualtat està convertint la víctima en opressor per la força i viceversa. El que les dones necessiten és ser equivalents, més que iguals. Erdogan ha dedicat desqualificacions contra les feministes, de qui ha assenyalat que són "incapaces de comprendre i acceptar la maternitat".

Anar al contingut