Barcelona

La cúpula del PP desembarca a Catalunya per defensar "una i mil vegades" la unitat d'Espanya

María Dolores de Cospedal manifesta el "compromís" del govern espanyol amb Catalunya malgrat la "provocació" que creuen que va ser el 9-N

RedaccióActualitzat

El dia abans de la visita de Mariano Rajoy, bona part de la cúpula del Partit Popular ha desembarcat a Barcelona per manifestar el "compromís" del govern espanyol amb Catalunya malgrat la "provocació" que creuen que va ser el procés participatiu del 9 de novembre. En la clausura d'unes jornades sobre bon govern als ajuntaments, la número dos del partit, María Dolores de Cospedal, ha promès que els populars continuaran defensant Espanya i Catalunya, garantint que "els catalans no perdin cap dels seus drets".

Per Cospedal, "el més fàcil hagués estat renunciar al nostre compromís després del 9-N, caure en aquesta provocació", però aquest compromís, ha dit, "no té data de caducitat". La presidenta de Castella-la Manxa ha dit que els catalans ja estan "molt cansats" dels qui, en comptes de governar, "reneguen" de la "història comuna" d'Espanya i de Catalunya, volen "rebentar el present" i busquen "frustrar el futur", en referència, sense citar-lo, a Artur Mas. A més, també sense citar Òmnium i l'ANC, ha carregat contra els qui volen "convertir-se en mites prefabricats" i busquen un "aplaudiment subvencionat".

Cospedal ha insistit que Catalunya forma part d'un "tot" i ha cridat a defensar la unitat d'Espanya "una i mil vegades" i a evitar que hi hagi "una fractura" entre "catalans de primera i segona divisió".

"Formem part d'un tot. Aquí no hi ha destins individuals, tenim un destí comú i no podem permetre que aïllin a Catalunya de la resta d'Espanya"

Per argumentar el compromís de la Moncloa amb Catalunya, ha posat èmfasi en el fet que, al seu parer, el govern espanyol "ha sostingut l'economia" de totes les comunitats, inclosa la catalana, quan han tingut "problemes de finançament": ha subratllat que l'executiu de Rajoy ha ajudat a pagar la nòmina de les pensions o els pagaments a proveïdors i ha assegurat que el 40% dels fons estatals a comunitats autònomes han anat a parar a Catalunya.

Els populars catalans, "el cor" del PP

La secretària general del PP ha tingut paraules d'agraïment per al PP català i la seva líder, Alícia Sánchez-Camacho. "Sou el cor del PP d'Espanya, no ho oblideu mai", els ha dit Cospedal, per la seva tasca en defensa de la "unitat i la integritat" d'Espanya malgrat "moltes ingratituds i molts atacs". Per la número dos popular, el PPC és "la part més important" de tot el partit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut