El Caire

El-Baradei condemna "l'ús excessiu de la força" en els disturbis al Caire

Una seixantena de persones han mort i 700 més han resultat ferides en els enfrontaments entre manifestants seguidors del deposat president, l'islamista Mohamed Mursia, i la policia al districte de Ciutat Nàsser.

RedaccióActualitzat
El vicepresident egipci per a Relacions Internacionals, Mohamed el-Baradei, ha condemant "l'ús excesiu de la força" i la mort de persones en els disturbis de la matinada de divendres a dissabte al Caire.

En un missatge publicat al seu compte de Twitter, El-Baradei ha rebutjat "rotundament l'ús excesiu de la força i la caiguda de víctimes" durant els enfrontaments entre manifestants i policies al voltant de la plaça de Rabea al-Adjuja, on els islamistes mantenen una acampada. El-Baradei ha afegit que treballa "amb tots els seus esforços i en totes direccions per acabar amb els enfrontaments de forma pacífica".

Una seixantena de persones han mort i 700 més han resultat ferides en els enfrontaments entre manifestants seguidors del deposat president, l'islamista Mohamed Mursia, i la policia al districte de Ciutat Nàsser. Els Germans Musulmans parlaven en un principi de 200 morts, però hores després ha rebaixat la xifra fins a 66.

El-Baradei va ser candidat en les eleccions presidencials de l'any passat que van acabar amb la victòria de Mursi, tot i que no va passar de la primera volta i va ser un dels principals opositors a l'islamista durant el seu mandat.

El diplomàtic egipci, que va rebre el Premi Nobel de la Pau el 2005, va ser designat vicepresident pel mandatari interí egipci, Adli Mansur, després del cop d'estat del passat 3 de juliol que va deposar Mursi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut