BiblioTec explica l'evolució de la professió de bibliotecària (Foto: ACN)
BiblioTec explica l'evolució de la professió de bibliotecària (Foto: ACN)
Barcelona

BiblioTec, l'evolució i els canvis de la professió de bibliotecària

BiblioTec és una exposició enfocada a la reivindicació de la professió de bibliotecària que s'ha anat adaptant als nous temps, però sense deixar de ser important per a la societat

RedaccióActualitzat

El Palau Robert de Barcelona acull l'exposició "BiblioTec", una mostra de documents que ajuden a il·lustrar l'evolució de la professió bibliotecària al llarg dels cent anys d'història, des que el 1915 es fundés, a Barcelona, la primera Escola de Bibliotecàries. L'objectiu de l'exposició és mostrar com la professió de bibliotecari s'ha anat adaptant als nous temps.

Amb la consolidació d'Internet, la professió de bibliotecari va haver d'adaptar-se a la nova era, però no per això ha perdut importància. L'exposició, doncs, serveix per a reivindicar que, tot i l'ajuda d'Internet, la professió de bibliotecari és més necessària que mai per organitzar les grans quantitats d'informació que hi ha a la xarxa. Un dels problemes de la societat actual és la sobreinformació i la infoxicació que se'n deriva. Així, doncs, els professionals d'aquest sector ara també s'ocupen de la gestió de la informació digital i dels continguts web.

A banda de narrar l'evolució de la professió, l'exposició també mostra materials que testifiquen els canvis, com el primer llibre de registres d'entrada i sortida de documents, fitxes, microfitxes i fotografies de les primeres promocions de bibliotecàries. "BiblioTec" es podrà veure a les cotxeres del Palau Robert fins al 10 de maig. És una exposició organitzada per la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona juntament amb la Generalitat de Catalunya.

 

 

Anar al contingut