Barcelona

Arrufat a Mas: "No tenim clar que la llista de país sigui l'única fórmula per a les eleccions"

La CUP es pregunta si la proposta suposa "congelar l'agenda social del país"

Actualitzat

La CUP es pensarà i analitzarà la proposta de Mas. A la sessió de control al Parlament, el diputat Quim Arrufat s'hi ha compromès, i ha detallat els punts del fulll de ruta del president en què estan d'acord. Però també han expressat dubtes, com per exemple si la seva proposta suposa "congelar l'agenda social del país". I s'ha preguntat: "Vol dir que totes les sumes sumen?"

Mas, a la rèplica, li ha agraït la valoració, en general positiva, i els ha demanat que ho estudiïn "amb calma" i que està obert a negociar: "El tema d'una llista única no em preocupa especialment." Al president el preocupa, ha assegurat, que el resultat sigui clar.

A "Els matins", Arrufat també ha demanat temps per conèixer millor aquesta opció de llista de país: "No tenim clar que la llista de país sigui l'única fórmula per a les eleccions" i ha criticat que Mas no es referís a l'"excepcionalitat social" durant aquests 18 mesos, perquè "continuarà havent-hi desnonaments i retallades".

Per la seva banda, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la diputada Isabel Vallet ha considerat que la proposta de Mas "té el mateix defecte" que ja tenia la iniciativa del 9-N i que, a parer seu, és que "brinda a l'estat espanyol la possibilitat de no atorgar-nos fer la consulta i la independència".

Vallet ha considerat que Mas "ha de convocar eleccions de seguida" tot i l'advertència del president que només ho farà si són en clau plebiscitària i no per canviar governs o majories.

Coincidint amb l'argument d'Iniciativa, Vallet ha dit: "La realitat de les persones no es congela avui i fins d'aquí a un any i mig. Durant aquest temps s'ha de donar respostes i no es pot ser neutral. I la gestió d'aquests dos últims anys no ha estat neutral, precisament."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut