Neymar s'ha reincorporat al grup aquesta setmana. (Foto: Reuters)
Futbol

El Barça recupera Neymar per rebre el Còrdova i tancar l'any a casa amb una victòria que li és imprescindible

L'equip andalús és un dels més febles de la Lliga, però ve de sumar quatre dels últims sis punts

Actualitzat

El F. C. Barcelona acaba el 2014 amb un partit contra el Còrdova C. F. al Camp Nou (16.00) en el qual només li val la victòria després de la relliscada a Getafe (0-0) en l'útlima jornada de Lliga.

L'equip andalús, ascendit aquesta temporada, es troba encaixonat al grup de descens, amb només una victòria en quinze jornades, cosa que el converteix sense voler-ho en la víctima propiciatòria d'un Barça que no es pot permetre res que no sigui una victòria si no vol acabar l'any amb un incendi a casa.

El Barça rep un vell conegut, que en els anys seixanta va ser un dels habituals del Camp Nou a la Lliga. Malgrat haver-se enfrontat en vuit ocasions l'estadi -l'última en la temporada 1971-72-, el club visitant mai no n'ha tret res positiu, perquè suma per derrotes totes les presències al Camp Nou.

Luis Enrique no podrà comptar amb Dani Alves (elongació al bíceps femoral esquerre), però recupera Neymar, que a superat les molèsties al turmell esquerre.

Per cobrir el lateral dret, l'entrenador barcelonista pot comptar amb dos jugadors que, fins ara, no han tingut continuïtat: Montoya i Douglas. El primer ha passat per tantes absències que ha demanat sortir del club en el mercat d'hivern, però en el partit de Copa contra l'Osca va reaparèixer com a titular.

Amb Neymar, Luis Enrique podrà a alinear el trident mortífer que el brasiler forma juntament amb Messi i Suárez, però caldrà veure si no aposta per donar més joc a Pedro, que ha recuperat un estat de forma òptim i torna a semblar el davanter pressionador i golejador d'abans.  

Tot i els precedents i la situació actual a la classificació, el Còrdova no descarta donar la sorpresa al Camp Nou per intentar sortir de la zona vermella. Fins al moment només ha sumat 11 punts, però arriba amb una dinàmica relativament destacable: per primera vegada ha deixat la porteria a zero en dos partits consecutius: un triomf de mèrit, el primer a la Lliga, a San Mamés (0-1) i un empat amb el Llevant (0-0), per sumar així quatre de sis punts possibles. Uns dies després va caure eliminat de la Copa del Rei malgrat l'empat contra el Granada (1-1), l'equip menys golejador del campionat.

Per a aquest repte, Miroslav Djukic no podrà comptar amb els lesionats Iago Bouzón i el japonès Mike Havenaar, si bé recupera una de les majors referències del seu joc ofensiu, l'argentí Fede Cartabia.

Anar al contingut