Barcelona

Gairebé 10.500 persones de més de 65 anys han patit maltractaments a Catalunya

La població de risc és tres vegades més alta: unes 30.000 persones, més d'un 2%

RedaccióActualitzat

Milers de persones grans han estat víctimes de maltractaments de gent del seu entorn a Catalunya. Ho diu l'enquesta de seguretat pública de l'any passat que avui ha presentat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler. Aquesta situació afecta gairebé 10.500 persones de més de 65 anys, un 0,8% de la gent gran. Però només una de cada deu persones ho denuncia.

La població de risc és molt més alta: prop de 30.000 persones, més d'un 2% dels més grans de 65 anys. Una situació preocupant per Espadaler, que també ha donat dades sorprenents com aquesta: "Diran que és irrellevant el percentatge estadísticament, però esgarrifa veure que un 0,7% de la població enquestada no considera maltractament lligar una persona o deixar-la tancada en una habitació perquè no pugui sortir o que un 0,3%, per tant arribaríem a l'1%, consideri que això és una mica de maltractament."

Espadaler aposta per situar la seguretat de la gent gran a l'agenda política i proposa reformes al Codi Penal i millorar la coordinació entre administracions per vetllar per la dignitat d'aquest col·lectiu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut