Familiars i amics de presos reclamant informació a les portes del centre penitenciari (EFE)
Familiars i amics de presos reclamant informació a les portes del centre penitenciari (EFE)

52 morts i una dotzena de ferits en un motí a la presó de Topo Chico, a Mèxic

Demà divendres el Papa Francesc comença un viatge a Mèxic que inclou una visita a una altra presó, a Ciudad Juárez

Actualitzat

El motí a la presó de la localitat de Monterrey ha provocat la mort de 52 reclusos, a banda d'una dotzena de ferits més. Segons sembla, els disturbis han començat, passada la mitjanit a Mèxic, per un intent de fuga organitzat per presos pertanyents a la banda criminal de Los Zetas i que ha provocat un incendi. 

Familiars dels interns s'han enfrontat amb la policia en el seu intent d'entrar al recinte penitenciari, desesperats per la falta d'informació. El Govern de l'estat de Nuevo León, ha informat que el centre penitenciari està sota control de les forces d'ordre, i ha negat la fuga de cap pres.

Segons mitjans locals, les víctimes mortals són presos i alguns zeladors. A l'interior del centre penitenciari s'han registrat diverses detonacions i incendis, així com una forta mobilització policial per posar final als aldarulls.

Alguns veïns han relatat que un grup de presos s'ha fet amb el control d'un dels pavellons de la presó al voltant a la mitjanit de dimecres a dijous i l'ha incendiat. Els aldarulls a la presó han provocat que les autoritats despleguin a l'Exèrcit a la zona, a més d'agents de la Força Civil i de la Policia de Monterrey.

Mèxic té un llarg historial de motins a les seves presons, que han provocat centenars de morts els últims anys. El febrer del 2012 un altre motí va provocar 44 morts a Apodaca i el 2013 a San Luis Potosí van morir 13 persones i 65 més van resultar ferides, tots ells causats per enfrontaments entre bandes

Demà divendres el Papa Francesc arribarà a Mèxic i, entre altres punts, té previst realitzar una visita a la presó fronterera amb Ciudad Juárez, fins fa uns anys considerada com una de les més violentes del món.

Anar al contingut