125 alumnes de Sant Cugat, afectats per un brot de gastroenteritis

El 324.cat ha pogut confirmar que hi ha una alumna ingressada a l'Hospital General de Catalunya, tot i que Salut Pública no té constància que hi hagi cap ingressat per aquest brot

RedaccióActualitzat

L'Agència de Salut Pública de Catalunya investiga un cas de gastroenteritis que afecta una escola de Sant Cugat del Vallès. S'hi han detectat fins a 125 alumnes infectats pel que podria ser, presumptament, una tòxico-infecció alimentària. Hi ha almenys una alumna ingressada a l'Hospital General de Catalunya, segons ha pogut confirmar el 324.cat. Tanmateix, Salut Pública no té constància que hi hagi cap alumne ingressat.

Els afectats són de tots els nivells educatius, tant de primària com de secundària. Els primers símptomes els van patir 21 alumnes que es van començar a trobar malament aquest dimarts a la tarda. El Departament de Salut ha confirmat que fins aquest dimecres al migdia eren 125 els escolars amb símptomes de gastroenteritis, vòmits i diarrea. No hi ha cap alumne ingressat i l'evolució de tots és favorable.

L'escola concertada Avenç és un dels quatre centres de la Fundació Collserola. Cadascun d'aquests centres té cuina pròpia i els menús són els mateixos a totes les escoles, excepte per als alumnes amb un règim especial. 

La investigació de l'Agència de Salut Pública està fent enquestes epidemiològiques als afectats i anàlisis de les femtes i de l'espai de menjador per determinar què ha pogut causar el brot. També s'han enviat recomanacions escrites als pares per la prevenció de la transmissió de la malaltia a altres persones.

Anar al contingut