Els dos joves condemnats a una pena de treballs forçats per consumir productes audiovisuals fets a Corea del Sud (Reuters)
Els dos joves condemnats a una pena de treballs forçats per consumir productes audiovisuals fets a Corea del Sud (Reuters)

12 anys de treballs forçats a nois de Corea del Nord per veure sèries fetes a Corea del Sud

El consum de productes culturals fets a països capitalistes està prohibit i penalitzat a Corea del Nord per l'anomenada llei de rebuig d'ideologies reaccionàries

Les autoritats de Corea del Nord han difós les imatges d'un judici a dos adolescents de 16 anys condemnats, davant centenars d'altres joves, a 12 anys de treballs forçats. El delicte que havien comès: consumir pel·lícules, videoclips i sèries de televisió creades a l'enemic número 1 del règim nord-coreà, Corea del Sud.

Els dos joves estaven acusats d'haver visionat i distribuït dotzenes de pel·lícules, sèries i vídeos musicals. 

El consum de productes culturals de països capitalistes està prohibit a Corea del Nord per l'anomenada llei de rebuig d'ideologies reaccionàries.

En el vídeo es pot veure com els dos adolescents escolten drets la sentència a 12 anys de treballs forçats. Ho fan en una mena d'estadi i davant la mirada de centenars de nois de la mateixa edat. 

Els joves de la generació Z són ara els que més preocupen a Kim Jong-un
Els joves de la generació Z són ara els que més preocupen a Kim Jong-un (Reuters)

Les imatges serien de fa més d'un any, tot i que el vídeo no s'ha pogut verificar. El fet que les autoritats l'hagin difós ara fa pensar que estan duent a terme una campanya dissuasiva entre la població davant el temor que el model cultural "del règim titella de Corea del Sud" tingui cada cop més presència en el dia a dia dels nord-coreans.

El judici seria una prova més que el règim de Pyongyang intenta aturar qualsevol influència de la cultura occidental entre el jovent de Corea del Nord. I no dubta a castigar de forma inclement els pocs que s'atreveixen a contravenir les normes per a servir d'escarment a la majoria. 

Els joves de la generació Z són ara els que més preocupen a Kim Jong-un. Els joves nascuts fa poc més d'una dècada estan àvids de rebre qualsevol producció o entreteniment dels seus veïns del sud i, fins i tot, en copien la forma de parlar i vestir-se. El fet que els telèfons mòbils també siguin ara populars a Corea del Nord fan pràcticament impossible aturar el contacte. 

Centenars de joves han pogut seguir en directe la lectura de la sentència
Centenars de joves haurien pogut seguir en directe la lectura de la sentència (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Corea del NordTelevisióCorea del Sud
Anar al contingut