Retrat del desencant millennial

S'estrena "Nosaltres no ens matarem amb pistoles" a les sales comercials

Ingrid García-Jonsson, Elena Martín, Joe Manjón, Lorena López i Carlos Troya protagonitzen "Nosaltres no ens matarem amb pistoles", la pel·lícula de Maria Ripoll, participada per TV3, que s'estrena als cinemes. El film és un drama amb bones dosis de comèdia que fa un retrat generacional de rabiosa actualitat i amb dosis de nostàlgia.

"Nosaltres no ens matarem amb pistoles", de Maria Ripoll, arriba als cinemes. La pel·lícula, participada per TV3, és l'adaptació de l'obra teatral homònima de Víctor Sánchez, que va guanyar el Premi Max a la Millor Autoria Revelació 2016. Gira al voltant del desencant millennial, de la joventut perduda, del temps que es va esfumar i que s'intenta recuperar sovint de manera desesperada i de la capacitat i la necessitat, també cada dia més actual, de reinventar-se.

Ingrid García-Jonsson, Elena Martín, Joe Manjón, Lorena López i Carlos Troya formen aquest grup d'amics generacional que es retroben al poble després d'anys sense veure's, per celebrar una efemèride molt especial.

Mentre el poble es prepara per a la festa major, per la Verge de la Mar, patrona dels mariners, la Blanca s'esforça perquè la primera paella que prepara a la seva vida li quedi perfecta. Ha aconseguit reunir els seus amics de tota la vida després d'anys de no veure'ls. Els uns van intentar obrir-se camí a la ciutat, els altres a l'estranger i un es va quedar al poble. Tots estan a la trentena i senten que la joventut se'ls escapa. Les seves existències transiten entre la precarietat laboral, el desencant i un continu tornar a començar. La paella s'allarga fins al vespre, entre revelacions de secrets, retrets i equívocs. I, per fi, arriba la revetlla: la prova que el món continua girant mentre les vides dels protagonistes semblen trontollar i es necessitaran més que mai els uns als altres per tirar endavant.

La pel·lícula, ambientada i rodada en un poble de la costa del País Valencià de tradició de pescadors, recull el desencant d'aquesta generació, els enfrontaments i les frustracions emocionals i econòmiques dels protagonistes, expectatives de joventut de qui té tota una vida per conquerir-les i que, passats els anys, descobreix que no eren tals.

"Nosaltres no ens matarem amb pistoles" és el novè llargmetratge de la directora barcelonina, que va debutar l'any 1986 amb "Lluvia en los zapatos". L'última producció de Maria Ripoll va ser present a la secció oficial al Festival de Màlaga 2022, en què la cineasta catalana va estar nominada a la millor direcció.

Maria Ripoll s'ha convertit en una de les directores més taquilleres de l'estat, amb títols com "Ara o mai", o "No culpis el karma del que et passa per gilipolles". "Nosaltres no ens matarem amb pistoles" és una producció de Turanga Films i Un Capricho de Producciones i compta amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura, l'Institut Català de les Empreses Culturals, TV3, À Punt Mèdia i IB3, amb la producció associada d'AMC i Pasarela i el patrocini de Vermú de Reus i Cerveza Turia.

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut