'Ningú vol la nit'/ 'Nobody wants the night' d'Isabel Coixet inaugurarà la Berlinale 2015

Per primera vegada en la història, una pel·lícula espanyola inaugura la Berlinale. Isabel Coixet ho ha fet possible amb 'Ningú vol la nit'/ 'Nobody wants the night'

La nova pel·lícula de la directora Isabel Coixet, "Ningú vol la nit / Nobody wants the night" ha estat escollida per inaugurar la 65a edició del Festival Internacional de Cinema de Berlín, que es celebra del 5 al 15 de febrer. El film, protagonitzat per Juliette Binoche i Rinko Kikuchi, participarà  en la secció oficial del festival.
 
Situada al gèlid clima de Groenlàndia, "Ningú vol la nit / Nobody wants the night" és un projecte ambiciós i corprenedor sobre dues dones que han de sobreviure en condicions extremes: Josephine Peary, una dona adinerada de Nova York, i Alaka, una inuit. Juliette Binoche interpreta magistralment el paper d'aquesta americana intrèpida amb ànsies de protagonisme. Al seu costat, Rinko Kikuchi, que ja havia treballat amb Isabel Coixet al llargmetratge "Mapa dels sons de Tòquio", dóna vida a Alaka, la inuit que ho dóna tot sense demanar res a canvi. La pel·lícula s'ha gravat a Noruega, Bulgària i Tenerife, entre altres llocs. Un esplèndid equip d'efectes especials (May Effects)  i un assessor de luxe, l'antropòleg Francesc Bailón, han fet que aquesta producció sigui tan real i autèntica com es mereix. És una producció d'Ariane-Mararía Films i Neo-Art Producciones en coproducció amb Noodles Production (França) i One More Film  (Bulgària), amb la participació de Televisió de Catalunya, TVE, Canal+ i l'ajuda de l'ICAA, l'ICEC, Media Desk i Eurimages.
 
 La directora ha participat anteriorment en diverses seccions d'aquest prestigiós certamen alemany amb els seus films "Mi vida sin mi", "Elegy", "Cosas que nunca te dije", "Escuchando al juez Garzón" i "Ayer no termina nunca" i també com a jurat en l'edició  2009.



Sinopsi:
El film narra la història de dues dones, procedents de dos mons molt diferents, i les lluites a què s'enfronten per sobreviure en un dels llocs més inhòspits de la terra: el Pol Nord. Josephine (Juliette Binoche) és una dona vanitosa de Nova York, enamorada del seu home (Robert Peary), que està disposada a posar la seva vida en perill per estar al costat del seu marit i compartir amb ell la glòria d'haver estat el primer home que ha conquerit el Pol Nord.  Alaka (Rinko Kikuchi) és una jove inuit que la naturalesa li ha ensenyat tot el que ha de saber per sobreviure en aquell entorn tan dur. A vegades naïf,  però en el fons molt sàvia, la seva vida és un misteri per a la Josephine. Les dues es trobaran al mateix camp base i juntes hauran de sobreviure lluitant amb cos i ànima contra el gèlid fred polar. Totes dues esperen... però la manera com ho fan és ben diferent, fins que arriba la nit àrtica, moment en què hauran de prendre una determinació.
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Isabel Coixet
Guió: Miguel Barros
Producció executiva: Dimitar Gochev, Ariel Ilieff, Antonia Nava, Andrés Santana i David Varod
Intèrprets: Juliette Binoche, Rinko Kikuchi, Gabriel Byrne, Matt Salinger, Velizar Binev i Ciro Miró, entre d'altres
Direcció de fotografia: Jean-Claude Larrieu
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut