"Dead slow ahead" i "Priorat" a l'IDFA

Festival documental d'Amsterdam

El Festival Internacional de Documentals d'Amsterdam (IDFA) ha seleccionat "Dead slow ahead"  i "Priorat" fora de competició. 

El documental de Mauro Herce forma part de la secció The Quiet Eye, una sessió especial que presenta l'"slow documentary", basat en l'experiència del temps com una realitat. El programa consta de nou documentals que parlen de la bellesa i la crueltat d'allò petit, del dia a dia. "Priorat" formarà part de la secció "Panorama", també fora de competició.

"Dead slow ahead" és el retrat d'un viatge revelador i hipnòtic a bord del vaixell de càrrega Fair Lady. Els mariners que el tripulen, gairebé tots filipins, viuen envoltats per un món deshumanitzat i totalment industrialitzat del qual sembla que siguin simples engranatges. El vaixell de buit pisos d'alçada i set bodegues es converteix en un escenari fantasmal que Maure Herce recorre durant els dos mesos que va durar el rodatge; una visió apocalíptica d'uns treballadors a la deriva per aigües internacionals. La cinta va guanyar el premi especial del jurat (Cineasti del presente) a Locarno i va aconseguir una menció especial en el festival de Sevilla, tots dos el 2015. És una producció de Nanouk Films i El Viaje Films, en coproducció amb Bocalupo Films i Televisió de Catalunya. Precisament aquesta setmana s'estrena aquest documental als cinemes Truffaut de Girona i als cinemes Girona de Barcelona.

"Priorat", el documental dirigit per David fernández de Castro, és el relat apassionat i èpic de la història dels cinc pioners – els cinc magnífics – que han propiciat la transformació d'una comarca deprimida en uns territoris de vi més prestigiosos del món: René Barbier, Daphne Glorian-Solomon, Álvaro Palacios, Josep Lluís Pérez i Carles Pastrana. Cinc joves valents, arrauxats i visionaris que a principis dels vuitanta van compartir un somni i una aventura que va revolucionar el vi català. Aquest documental serà a la projecció inaugural del cicle Cine i Vi al Seminci (Setmana Internacional de Cinema de Valladolid) que es farà del 22 al 28 d'octubre i del 3 al 13 de novembre al Festival del Most del Penedès (la 6e Festival Internacional del Cinema del Vi i el Cava), entre d'altres. És una coproducció de Televisió de Catalunya, Lastor Media i Un Capricho Produccions.

L'IDFA se celebrarà del 16 al 27 de novembre.

Anar al contingut