Presentació oficial de la dotzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT)
Presentació oficial de la dotzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT)
Cinema en català

Es presenta el FIC-CAT, en què TV3 i Catalunya Ràdio són mitjans oficials

El 4 de maig es va presentar la dotzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT), que es farà del 8 al 15 de juny a Roda de Berà, en què TV3 i Catalunya Ràdio són mitjans oficials. El certamen, que comptarà amb nombroses pel·lícules i documentals de TV3, també retrà un homenatge a la cadena pel seu model de televisió pública de qualitat

El 4 de maig es va presentar a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona la dotzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català. TV3 i Catalunya Ràdio són mitjans oficials d'un certamen que començarà dissabte i que fins al 15 de juny exhibirà, entre altres, cinc pel·lícules i quatre documentals coproduïts o amb participació de TV3.

Dins la programació oficial del Festival FIC-CAT es podrà veure la coproducció "Staff only", dirigida per Neus Ballús, i les produccions amb participació de TV3 "Barcelona 1714", dirigida per Anna M. Bofarull; "Ara", dirigida per Pere Solés; "Els dies que vindran", de Carlos Marques-Marcet, guanyadora del Festival de Màlaga i que s'estrenarà als cinemes el 28 de juny, i "7 raons per fugir", dirigida per Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras.

Per seva banda, els documentals que es projectaran al festival són: les coproduccions "Goodbye, Ringo", de Pere Marzo, i "Pavlovsky", d'Albert de la Torre, i les produccions amb participació de TV3 "Maleïda 1882", d'Albert Naudín, i "Idrissa, crònica d'una mort qualsevol", de Xavier Artigas i Xapo Ortega.

Homenatge a TV3

El FIC-CAT homenatjarà TV3 en la dotzena edició. Dissabte 8 de juny a les 22.00, al Teatre del Casino Municipal, abans de l'estrena de la producció "Barcelona 1714", el festival comptarà amb la presència de Vicent Sanchis, director de TV3, i altres membres de la CCMA.

El festival vol retre el reconeixement públic a TV3 per "ser un model de televisió pública, pel seu compromís amb la llengua, per la promoció i la difusió que fa de la cultura, l'educació, la creació, la innovació i el foment del teixit industrial audiovisual, pel suport implícit que dona a les produccions i al cinema català i en català, i per la col·laboració que manté amb el FIC-CAT des dels inicis, que permet al festival estrenar interessants produccions any rere any". "Els departaments de Ficció i Cinema i Documentals, especialment, impulsen la producció de llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió, sèries i minisèries de ficció de tots els gèneres i formats. Busquen la participació de la cadena en projectes cinematogràfics i per a televisió, bé a través de l'adquisició de drets d'antena, participant com a productora associada o com a coproducció."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut