"Barcelona 1714"
"Barcelona 1714"
Una pel·lícula amb Alba Brunet i Bernat Quintana

"Barcelona 1714", amb la participació de TV3, inaugurarà el FIC-CAT 2019

"Barcelona 1714" dirigida per Anna M. Bofarull, inaugurarà la dotzena edició del FIC-CAT, el dissabte 8 de juny. La pel·lícula, produïda per KaBoGa Films amb la participació de TV3, s'estrenarà en exclusiva al Festival

Alba Brunet i Bernat Quintana són els protagonistes de "Barcelona 1714", una pel·lícula d'Anna M. Bofarull que obrirà les portes de la dotzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC-CAT), que s'estrena dissabte 8 de juny.

Després de "Sonata per a violoncel", Bofarull estrena una pel·lícula basada en el setge de Barcelona, "Barcelona 1714"  explica la història de l'Agnès, una jove que intenta sobreviure en una ciutat en guerra. Amb la vitalitat de la seva joventut, l'Agnès aspira a viure, a fugir de la ciutat, fet que no pot entendre en Jan, l'home a qui estima, un jove oficial dedicat en cos i ànima a la defensa de la seva terra. Mentrestant, 40.000 soldats es preparen per assaltar Barcelona. 6.000 homes la defensaran fins a la mort.

El rodatge de la pel·lícula, que es va dur a terme els anys 2013 i 2014, combina actors gravats en platós de cinema amb un rerefons digital en 3D, que ha suposat un llarg procés de postproducció que s'ha fet entre Catalunya i Colòmbia al llarg de quatre anys, i que ha comptat amb la participació de TV3.

El càsting de "Barcelona 1714", a part d'estar format per Alba Brunet i Bernat Quintana en el paper protagonista, també hi participa una fornada excepcional de joves i veterans intèrprets de l'audiovisual català com Juanjo Puigcorbé, Àlex Casanovas, Miquel Sitjar, Francesc Garrido, Ferran Carvajal, Mikel Iglesias, Oriol Grau, Fermí Fernández, Txe Arana, Joan Negrié i Mercè Rovira, entre molts altres. Al llargmetratge també hi ha aparicions especials de l'actor Toni Albà, Lluís Gavaldà (cantant d'Els Pets), Joan Fortuny (músic de la Companyia Elèctrica Dharma) i els periodistes Elisabet Carnicé i Raquel Sans. L'estrena en sales comercials està prevista després de l'estiu.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Associació FIC-CAT Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada van firmar un acord de col·laboració bianual per a la difusió de les activitats d'aquest certamen cinematogràfic que se celebra a Roda de Berà i que compta amb TV3 i Catalunya Ràdio com a mitjans oficials.

El FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, és una iniciativa de l'àmbit cinematogràfic que va néixer l'any 2008 amb la voluntat de posar a l'abast dels cineastes de Catalunya, així com de tots els territoris i països d'arreu del món, l'oportunitat de projectar les seves pel·lícules, compartir experiències i potenciar la creació des de la indústria del país i en la llengua pròpia. En aquest sentit, el FIC-CAT va adreçat, sobretot, els realitzadors i realitzadores, amateurs i professionals, que tinguin propostes actuals, creatives, arriscades i innovadores. El FIC-CAT és l'únic festival de cinema del país que promociona, publicita, projecta i premia les produccions rodades en llengua catalana.

 

Anar al contingut