2017: els grans moments de ficció
2017: els grans moments de ficció
El més vist del 2017

Els grans moments de ficció

La ficció de l'any 2017 ha estat marcada per l'estrena amb un èxit total de la darrera i última temporada de la sèrie "Merlí", seguida de prop per l'emissió de la segona temporada de "Nit i dia", amb un lloc destacat també per a la sèrie de sobretaula "La Riera".

1. Merlí - "Walter Benjamin" (primer capítol de la tercera temporada)

Es reprenen les classes després de Nadal. El Merlí està encantat amb l'arribada de la Silvana, una nova professora d'història. El Pol pren decisions arriscades per ajudar econòmicament la família (ha decidit vendre droga d'amagat del seu pare i del seu germà). El pares del Marc s'han reconciliat, però ell no vol que el seu pare torni a casa.

Els dos clips més vistos de la sèrie aquest 2017 han estat "Sexe als vestidors", quan el Marc li ensenya els vestidors a l'Oksana i la noia se li llença al damunt, i l'avançament del contingut de la tercera temporada.

 

2. Nit i dia - "Crim i càstig" (primer capítol de la segona temporada)

El jutge Carles Vallejo, que instrueix l'anomenat "cas Gangrena", entra en contacte amb un empresari disposat a aportar proves que incriminin diversos polítics i empresaris en una xarxa de corrupció a gran escala. Les persones investigades, però, faran tot el possible per impedir que el testimoni declari davant del jutge.


3. La Riera - Capítol 1.534 (últim capítol de la sèrie de sobretaula)

És el dia de la inauguració de l'hotel. Arriba el moment de la veritat i hi ha unes quantes preguntes per contestar. Aconseguirà en Sergi recuperar la Maribel? Trobarà la Mercè la manera de desfer-se de l'Emili? Qui era l'home o dona que va agafar la pistola la darrera nit? Què va veure realment la Maria a casa d'en Claudi la nit dels trets? Què passarà amb Can Riera? I el més important: sabrem, per fi, qui va matar en Claudi?

 

4. Com si fos ahir - Capítol 2 (segon capítol de la sèrie que ha substituit "La Riera")

A can Vilella, l'Andreu es veu obligat a agafar les regnes de la situació. Hi ha molta feina per fer i ell comença a proposar solucions. Així i tot, troba una mica de temps per posar-se al dia amb l'Eva. Coneixerem en Marcos i la Roser, amics del difunt Ferran, una parella propensa a ficar-se allà on no la demanen. En Jordi i la Sílvia tenen dos fills relativament problemàtics. A casa hi ha dos bàndols. A la consultoria d'en Miquel han de fer una contractació i hi ha dos "finalistes": la Sandra i en Cesc. La Gemma i la Noe, la secretària, tenen cadascuna el seu candidat. I a en Miquel se'l veu inclinat a fer cas a la Noe. Molt inclinat.

 

5. El crac - "La gran tornada" (primer capítol de la segona temporada)

Fa un any que en Joel Joan va desaparèixer sense deixar rastre. Tanmateix, en assabentar-se que ha estat nominat per a un premi Gaudí, en Joel torna a aparèixer transformat en un home nou. A la gala dels premis Gaudí es retrobarà amb la Sandra, la seva exparella, i amb un vell conegut: el Julio Manrique. Tot i que el Joel diu que ha transcendit el seu passat, hi ha coses que no són fàcils d'empassar i el Joel no trigarà a tornar a ser el crac que tots coneixem.

 

6. La llum d'Elna - Una pel·lícula basada en una història real

Estiu de 1942. El nazisme domina gairebé tot el continent. Als refugiats republicans que van arribar a França després de la caiguda de Barcelona el 1939, se'ls han ajuntat jueus, gitanos i comunistes que malviuen en els camps d'internament, presoners del govern de Vichy. Elisabeth Eidenbenz, al capdavant de la Maternitat d'Elna, rescata les embarassades d'aquests camps perquè puguin donar a llum en unes condicions dignes i els procura una feina i un futur.

 

7. Pau, la força d'un silenci - Una pel·lícula sobre set anys d'exili del músic a Prada de Conflent

A mitjans dels anys 40, Pau Casals és considerat el millor músic del moment. Viu exiliat a Prada de Conflent, des d'on intenta ajudar les famílies republicanes amb necessitats, i on sovint ha de protegir-se de la Gestapo que controla la zona. Un cop acabada la guerra, Casals té l'esperança que la victòria aliada suposarà també la fi de la dictadura franquista a Espanya. Però els desitjos de Casals no es compleixen i, en conseqüència, el mestre decideix no tornar a tocar en públic mentre Franco continuï al poder i les potències occidentals no es determinin a forçar la seva caiguda. Mentrestant, malviu de donar classes de violoncel.

 

8. Tenim el poder - Espectacle de La Festa dels Súpers

Gràcies a tots els súpers, la Nenúfar i la Matoll han pogut unir els seus poders per arrencar el fibló maligne i salvar els fruits de l'arbre màgic, i, amb ell, totes les plantes i animals del planeta. Un cop més, el Sr. Pla i el Rick, transformats en els malvats CO2 i CO3, no s'han sortit amb la seva. L'espectacle també ha servit per estrenar en directe les cançons del nou disc de la família del Super3, "Tenim el poder".

ARXIVAT A:
TV3 més vist 2017Mésvist 2017
Anar al contingut