Trufes especiades

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata és un aliment energètic que, si es pren amb moderació i preferiblement amb alt percentatge en cacau com en la recepta, té certes propietats estimulants i antioxidants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 95 g de xocolata negra per fondre  

    80 ml de nata 35% de matèria grassa 

    Cacau en pols 

    Xili fresc  

    Gingebre fresc  

    Sal en escames 

    Ras-alhanut 

PREPARACIÓ

  1. Comencem les trufes fent una ganache de nata i xocolata. Escalfem en un pot 80 ml de nata del 35% de matèria grassa sense que arribi a bullir. 
  2. Mentrestant, tallem a daus 95 g de xocolata negra per a fondre i l'afegim al pot quan la nata estigui calenta. 
  3. Baixem el foc al mínim i barregem la xocolata i la nata amb una llengua pastissera fins que estigui ben integrat. 
  4. Traiem una safata del congelador, hi estenem la ganache i la fiquem de nou al congelador durant sis minuts. Si us heu oblidat de posar la safata a refredar, deixeu-hi la safata amb la ganache 12 minuts i ja estarà freda. 
  5. Posem en un plat fondo unes quantes cullerades de cacau en pols.  
  6. Traiem la safata amb la ganache del congelador i, amb l'ajuda d'una cullera o ganivet, hi marquem 8 porcions.  
  7. Ens posem guants i agafem una de les porcions, en fem una bola i la deixem al plat amb el cacau. Fem el mateix amb la resta de les porcions. 
  8. Enfarinem les trufes amb el cacau en pols i les passem a una safata. 
  9. Acabem les trufes perfumant-les al gust. En unes hi podeu posar sal en escates; en d'altres, un polsim de ras-alhanut; en d'altres, gingebre congelat que ratllem i, a la resta, una mica de bitxo fresc que tallem a rodelles. I ja tenim les trufes especiades. 
Anar al contingut