Trufes especiades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La xocolata és un aliment energètic que, si es pren amb moderació i preferiblement amb alt percentatge en cacau com en la recepta, té certes propietats estimulants i antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
95 g de xocolata negra per fondre
80 ml de nata 35% de matèria grassa
Cacau en pols
Xili fresc
Gingebre fresc
Sal en escames
Ras-alhanut
PREPARACIÓ
- Comencem les trufes fent una ganache de nata i xocolata. Escalfem en un pot 80 ml de nata del 35% de matèria grassa sense que arribi a bullir.
- Mentrestant, tallem a daus 95 g de xocolata negra per a fondre i l'afegim al pot quan la nata estigui calenta.
- Baixem el foc al mínim i barregem la xocolata i la nata amb una llengua pastissera fins que estigui ben integrat.
- Traiem una safata del congelador, hi estenem la ganache i la fiquem de nou al congelador durant sis minuts. Si us heu oblidat de posar la safata a refredar, deixeu-hi la safata amb la ganache 12 minuts i ja estarà freda.
- Posem en un plat fondo unes quantes cullerades de cacau en pols.
- Traiem la safata amb la ganache del congelador i, amb l'ajuda d'una cullera o ganivet, hi marquem 8 porcions.
- Ens posem guants i agafem una de les porcions, en fem una bola i la deixem al plat amb el cacau. Fem el mateix amb la resta de les porcions.
- Enfarinem les trufes amb el cacau en pols i les passem a una safata.
- Acabem les trufes perfumant-les al gust. En unes hi podeu posar sal en escates; en d'altres, un polsim de ras-alhanut; en d'altres, gingebre congelat que ratllem i, a la resta, una mica de bitxo fresc que tallem a rodelles. I ja tenim les trufes especiades.