Suquet de peix
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El peix és un aliment imprescindible per a una dieta equilibrada; n'hem de prendre de 5 a 6 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 serrans imperials
2 galeres
1 pastanaga
1 porro
1 ceba de Figueres
4 llagostins
1 got de vi blanc
uns brins de safrà
aigua mineral
5 fulles de julivert
1 gra d'all
1 llesca de pa
1 grapat d'avellanes crues
1 cullerada de mantega
pebre negre
cerfull
PREPARACIÓ
Filetegem el serrà imperial després de treure'n les ganyes i els ulls. Pelem els llagostins i les galeres. Reservem la carn de tot el peix.
Rostim les espines, les closques, la pastanga, la ceba i el porro amb oli d'oliva verge extra en una olla. Seguidament, hi afegim vi blanc i esperem que l'alcohol s'evapori.
Quan s'ha evaporat, hi afegim pebre negre i els brins de safrà. A continuació, ho cobrirem amb aigua calenta. Ho deixem coure 20 minuts.
Mentre això bull, aprofitem per fer una picada. Posem al forn el grapat d'avellanes crues i la llesca de pa i ho torrem. Quan estigui tot torrat, ho barregem amb un all sense germinar, ho posem dins un got de batedora i ho anem lligant amb una mica de fumet.
Colem amb la malla fina tot el que hi ha dins l'olla, ho aboquem al got de batedora i ho triturem tot. Ho aboquem en una cassola petita i ho escalfem. Quan ja bulli, hi tirem tot el peix i ho coem 30 segons i ho apartem del foc.
Deixem que reposi 5 minuts i ja ho podem servir amb una mica de cerfull picat.