Suquet de peix

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix és un aliment imprescindible per a una dieta equilibrada; n'hem de prendre de 5 a 6 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 serrans imperials

    2 galeres

    1 pastanaga

    1 porro

    1 ceba de Figueres

    4 llagostins

    1 got de vi blanc

    uns brins de safrà

    aigua mineral

    5 fulles de julivert

    1 gra d'all

    1 llesca de pa

    1 grapat d'avellanes crues

    1 cullerada de mantega

    pebre negre

    cerfull

PREPARACIÓ

Filetegem el serrà imperial després de treure'n les ganyes i els ulls. Pelem els llagostins i les galeres. Reservem la carn de tot el peix.

Rostim les espines, les closques, la pastanga, la ceba i el porro amb oli d'oliva verge extra en una olla. Seguidament, hi afegim vi blanc i esperem que l'alcohol s'evapori.

Quan s'ha evaporat, hi afegim pebre negre i els brins de safrà. A continuació, ho cobrirem amb aigua calenta. Ho deixem coure 20 minuts.

Mentre això bull, aprofitem per fer una picada. Posem al forn el grapat d'avellanes crues i la llesca de pa i ho torrem. Quan estigui tot torrat, ho barregem amb un all sense germinar, ho posem dins un got de batedora i ho anem lligant amb una mica de fumet.

Colem amb la malla fina tot el que hi ha dins l'olla, ho aboquem al got de batedora i ho triturem tot. Ho aboquem en una cassola petita i ho escalfem. Quan ja bulli, hi tirem tot el peix i ho coem 30 segons i ho apartem del foc.

Deixem que reposi 5 minuts i ja ho podem servir amb una mica de cerfull picat.

 

Anar al contingut