Sopa i caneló d'alvocat i pastanaga

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas i Carla Zaplana
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'alvocat és un fruit, ric en greixos monoinsaturats (els mateixos que l'oli d'oliva) i vitamina E, nutrients beneficiosos per al sistema cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • CANELÓ D'ALVOCAT I PASTANAGA

    1 alvocat

    7 cogombrets

    1 ceba

    1 pastanaga

    1 tija d'api

    1 cabeça d'alls

    1/2 bitxo fresc

    1/2 llima

    salsa de soja

    coriandre

    alfàbrega

    pernil d'aglà

    vinagre chardonnay

     

    SOPA D'ALVOCAT I PASTANAGA

    1 alvocat

    4 pastanagues

    2 tiges d'api

    1/2 ceba

    1 gra d'all

    1 ¿ tassa d'aigua mineral

    oli OVE

    sal

PREPARACIÓ

CANELÓ D'ALVOCAT I PASTANAGA

  1. Emboliquem la cabeça d'all amb paper sulfurat i després amb paper de plata. Posem a escalivar una pastanaga, juntament amb la cabeça embolicada.
  2. Tallem a la microbrunesa la pastanaga escalivada, la ceba, l'api, el bitxo i els cogombrets. Ho reservem en un bol.
  3. Espremem l'all escalivat i l'afegim dins el bol de les verdures sense la pell.
  4. Hi afegim la salsa de soja i ho remenem. 
  5. Pelem l'alvocat, en traiem el pinyol i el tallem a làmines. Si l'alvocat és fred anirà millor per treballar-lo. Estenem paper film a la taula i hi anem deixant les làmines una al costat de l'altra formant un llit. El mullem amb unes quantes gotes de llima per evitar que s'oxidi.
  6. Hi posem el farcit de les verdures i l'emboliquem amb el paper film com si fos un farcell.
  7. Ho servim traient el film amb delicadesa per no desmuntar la forma de caneló. L'amanim amb un rajolí d'oli, i l'acompanyem amb encenalls de pernil, coriandre, alfàbrega i créixens per sobre.

SOPA D'ALVOCAT I PASTANAGA

  1. Traiem les puntes de les pastanagues netes. Les tallem a trossets i les posem dins la batedora.
  2. Netegem l'api, en traiem els fils, el tallem a trossets i l'afegim a la batedora juntament amb una tassa i mitja d'aigua mineral. Ho triturem.
  3. Buidem un alvocat i l'afegim a la batedora, juntament amb un all laminat. Ho triturem de nou.
  4. Ho servim en bols i ho amanim amb un rajolí d'oli d'oliva. Rectifiquem de sal i, si volem, ho podem decorar amb el farcit de la recepta del caneló.

 

Anar al contingut