Sopa i caneló d'alvocat i pastanaga
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Carla Zaplana
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
L'alvocat és un fruit, ric en greixos monoinsaturats (els mateixos que l'oli d'oliva) i vitamina E, nutrients beneficiosos per al sistema cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
CANELÓ D'ALVOCAT I PASTANAGA
1 alvocat
7 cogombrets
1 ceba
1 pastanaga
1 tija d'api
1 cabeça d'alls
1/2 bitxo fresc
1/2 llima
salsa de soja
coriandre
alfàbrega
pernil d'aglà
vinagre chardonnay
SOPA D'ALVOCAT I PASTANAGA
1 alvocat
4 pastanagues
2 tiges d'api
1/2 ceba
1 gra d'all
1 ¿ tassa d'aigua mineral
oli OVE
sal
PREPARACIÓ
CANELÓ D'ALVOCAT I PASTANAGA
- Emboliquem la cabeça d'all amb paper sulfurat i després amb paper de plata. Posem a escalivar una pastanaga, juntament amb la cabeça embolicada.
- Tallem a la microbrunesa la pastanaga escalivada, la ceba, l'api, el bitxo i els cogombrets. Ho reservem en un bol.
- Espremem l'all escalivat i l'afegim dins el bol de les verdures sense la pell.
- Hi afegim la salsa de soja i ho remenem.
- Pelem l'alvocat, en traiem el pinyol i el tallem a làmines. Si l'alvocat és fred anirà millor per treballar-lo. Estenem paper film a la taula i hi anem deixant les làmines una al costat de l'altra formant un llit. El mullem amb unes quantes gotes de llima per evitar que s'oxidi.
- Hi posem el farcit de les verdures i l'emboliquem amb el paper film com si fos un farcell.
- Ho servim traient el film amb delicadesa per no desmuntar la forma de caneló. L'amanim amb un rajolí d'oli, i l'acompanyem amb encenalls de pernil, coriandre, alfàbrega i créixens per sobre.
SOPA D'ALVOCAT I PASTANAGA
- Traiem les puntes de les pastanagues netes. Les tallem a trossets i les posem dins la batedora.
- Netegem l'api, en traiem els fils, el tallem a trossets i l'afegim a la batedora juntament amb una tassa i mitja d'aigua mineral. Ho triturem.
- Buidem un alvocat i l'afegim a la batedora, juntament amb un all laminat. Ho triturem de nou.
- Ho servim en bols i ho amanim amb un rajolí d'oli d'oliva. Rectifiquem de sal i, si volem, ho podem decorar amb el farcit de la recepta del caneló.