Rotllets vietnamites amb verdures

INGREDIENTS

  • 8 oblees d'arròs  

    Un grapat de fideus fins d'arròs (xinesos) 

    1 alvocat 

    1/2 pebrot vermell 

    1 ceba tendra 

    1 pastanaga 

    Cues de gamba  

    Fulles de menta fresca  

    Oli d'oliva verge extra 

    1 llimona  

    Salsa de soja 

    Oli de Sèsam 

    Vinagre d'arrós 

    Un grapat de nous. 

    Una miqueta de sèsam

PREPARACIÓ

  1. Poseu els fideus en un bol. Escalfeu un cassó amb aigua. Quan estigui a punt de bullir, aboqueu-ho al bol procurant que quedin ben submergits i ho deixeu hidratar uns minuts. Un cop estiguin flexibles, poseu-los en un colador i refredeu-los a sota l'aixeta. Reserveu-los al damunt d'un colador.  
  2. Renteu el pebrot, la ceba i peleu les pastanagues. Ho tallem tot a bastons fins. Fem el mateix amb la ceba. Reserveu-les.  
  3. Peleu les cues de gamba, les talleu a trossos, les saleu i les salteu a la paella amb un fil d'oli. Reserveu-ho. 
  4. Obriu l'alvocat, retireu el seu pinyol amb l'ajuda d'una cullera, el buideu i aixafeu la polpa amb una forquilla. L'amaniu amb sal, unes gotes d'oli i de suc de llimona. 
  5. Poseu un plat amb aigua tèbia i submergiu les oblees d'una en una, durant 1-2 minuts, per tal de que s'hidratin i prenguin flexibilitat. Les escorreu amb les dues mans (com si estiguéssim estenent) i les aneu posant sobre una superfície llisa pintada amb una gota d'oli perquè no s'enganxin. 
  6. Barregeu la pasta d'alvocat amb els bastons de verdures i les cues de gamba.  
  7. Repartiu el farcit al mig de cada oblea i un grapadet de fideus escorreguts. Afegiu una miqueta de menta si us agrada. Doblegueu els laterals cap a dins i l'enrotlleu com si féssim un caneló. 
  8. Barregeu la salsa de soja, amb una mica d'oli de sèsam i una mica de vinagre d'arrós. Afegiu un grapat de nous picades a trossos petits. Afegiu una mica de sèsam, per tal d'obtenir la salsa amb que sucareu o amanireu els rotlles. 
  9. Serviu els rotlles decorats amb les fulles de menta i la salsa a part.  
Anar al contingut