Sopa harira

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Una sopa altament energètica, rica en hidrats de carboni i proteïnes, tant de tipus vegetal per la combinació de cereals i llegums, com de tipus animal pel pollastre que conté.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 aletes de pollastre

    2 cuixes desossades

    1,5 l brou de pollastre

    75 g fideus gruixuts

    50 g cigrons

    50 g llenties

    25 g de farina de cigró

    2 tomàquets de penjar

    2 porros

    2 grans d'all

    1 cullerada de pasta de tomàquet

    1 fulla llorer

    1 branca d'api

    1 llimona

    1 canonet de canyella

    Pebre vermell fumat dolç

    Cúrcuma en pols

    Gingebre

    Safrà

    Coriandre

    Julivert

    Menta

    Oli OVE

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en una olla de pressió 4 aletes de pollastre i dues cuixes desossades amb una fulla de llorer i sal. Ho cobrim amb aigua i ho posem a bullir.
  2. Un cop bulli, retirem la bromera, traiem la fulla de llorer i reservem el pollastre.
  3. Tornem a omplir l'olla amb aigua. Posem 50 g de cigrons ja remullats dins d'una malla i els fiquem a l'olla amb una mica de sal. Posem l'aigua a l'olla, la tapem i la deixem bullint 25 minuts.
  4. Un cop bullits pelem els cigrons.
  5. Posem a escalfar 1,5 l de brou de gallina.
  6. Tallem dos porros i una branca d'api a brunesa.
  7. Tallem a microbrunesa 2 grans d'all i 1 tros de gingebre.
  8. En una cassola posem un raig d'oli i sofregim les verdures tallades fins que s'estovin.
  9. Hi afegim 1 cullerada de pasta de tomàquet, uns brins de safrà, 1 canonet de canyella, un polsim de cúrcuma i pebre vermell fumat dolç (uns 7 g) i dos tomàquets de penjar ratllats.
  10. Aboquem el brou de gallina a la cassola on tenim les verdures i les espècies. Hi afegim els cigrons pelats.
  11. Hi afegim 50 g de llenties (no cal que estiguin remullades). Tapem la cassola i la deixem bullint 25 minuts.
  12. Esfilagarsem el pollastre.
  13. Espremem el suc d'una llimona i hi dissolem 25 g de farina de cigró. Ho posem a la cassola de la sopa.
  14. Després hi afegim el pollastre esfilagarsat i 75 g de fideus grossos i ho coem tot 10 minuts més i llest.
Anar al contingut