Sopa d'all

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    100 g de pa molí de pedra sec

    70 g de formatge de cabra curat amb colatura d'anxova

    2 cabeces d'alls

    20 boletes de pebre negre

    4 ous

    4 porros

    1 bitxo

    Una branqueta d'api

    Farigola

    Orenga

    Oli OVE

    Sal

    Aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. Tallem a brunesa 4 porros i una branca d'api.
  2. Posem en una olla les verdures tallades amb una branca d'orenga i 1,8 l d'aigua mineral. Ho portem a ebullició i ho deixem infusionar durant 30 minuts amb un paper sulfurat i la tapa de l'olla del revés.
  3. Pelem i laminem 2 cabeces d'alls.
  4. Posem un raig d'oli OVE en una cassola i fem ballar els alls a foc mig amb unes fulles de farigola.
  5. Aixafem 20 boletes de pebre negre i les afegim al pot amb 1 bitxo sec esparracat.
  6. Colem el brou infusionat en una gerra transparent i el passem a la cassola dels alls.
  7. Deixem el pot a foc baix durant 15 minuts.
  8. Esmicolem 100 g de pa del dia abans i l'afegim a la sopa. Retirem la cassola del foc.
  9. Ratllem 70 g de formatge de cabra en un bol.
  10. Repartim la sopa en 4 potets ceràmics. Hi afegim 1 ou cru a cada bol i hi espolsem per sobre el formatge.
  11. Portem els bols al forn a temperatura màxima durant 7 minuts.
  12. Servim amb unes fulles de farigola per sobre.