Sopa d'all
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
100 g de pa molí de pedra sec
70 g de formatge de cabra curat amb colatura d'anxova
2 cabeces d'alls
20 boletes de pebre negre
4 ous
4 porros
1 bitxo
Una branqueta d'api
Farigola
Orenga
Oli OVE
Sal
Aigua mineral
PREPARACIÓ
- Tallem a brunesa 4 porros i una branca d'api.
- Posem en una olla les verdures tallades amb una branca d'orenga i 1,8 l d'aigua mineral. Ho portem a ebullició i ho deixem infusionar durant 30 minuts amb un paper sulfurat i la tapa de l'olla del revés.
- Pelem i laminem 2 cabeces d'alls.
- Posem un raig d'oli OVE en una cassola i fem ballar els alls a foc mig amb unes fulles de farigola.
- Aixafem 20 boletes de pebre negre i les afegim al pot amb 1 bitxo sec esparracat.
- Colem el brou infusionat en una gerra transparent i el passem a la cassola dels alls.
- Deixem el pot a foc baix durant 15 minuts.
- Esmicolem 100 g de pa del dia abans i l'afegim a la sopa. Retirem la cassola del foc.
- Ratllem 70 g de formatge de cabra en un bol.
- Repartim la sopa en 4 potets ceràmics. Hi afegim 1 ou cru a cada bol i hi espolsem per sobre el formatge.
- Portem els bols al forn a temperatura màxima durant 7 minuts.
- Servim amb unes fulles de farigola per sobre.