Pollastre rostit amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar, sempre que en traguem la pell abans de cuinar-lo.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 pollastre
300 g ceba caramel·litzada
250 g camagrocs frescos
30 g de xocolata 70%
1,5l brou de gallina
1 cabeça d'alls
1 grapat de pinyons torrats
Farigola fresca
Julivert fresc
Llorer
Vi ranci
Avellanes torrades
Pa fregit
Canonet canyella
Oli OVE
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Farem un bany de sal al pollastre. El deixarem dins un litre d'aigua i 50 g de sal durant 1 hora. Quan hagi passat l'hora, l'eixuguem.
- En una cassola amb un raig d'oli, hi afegim una cabeça d'alls tallada pel mig, el pollastre i pebre. L'enrossim a banda i banda.
- Un cop enrossit, traiem els pits de la cassola però hi deixem les cuixes.
- Hi afegim 250 g de camagrocs nets i els enrossim.
- Hi afegim 300 g de ceba caramel·litzada i ho integrem.
- Apugem el foc fins que s'aferri i hi afegim un raig de vi ranci.
- Quan l'alcohol s'ha evaporat hi afegim 1,5 litres de brou de gallina ja calent i un manat d'herbes fet amb llorer, farigola i canyella. Ho deixarem coure a foc mitjà durant 30 minuts.
- Farem una picada amb una llesca de pa fregit, julivert, un grapat d'avellanes torrades, sal, pebre i 30 g de xocolata 70%.
- Afegim a la cassola els pits que teníem reservats i la picada. Ho deixarem a foc baix durant 20 minuts.
- Passat aquest temps, hi tirem un grapat de pinyons torrats.
- Emplatem amb una mica de farigola.