Pollastre rostit amb bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar, sempre que en traguem la pell abans de cuinar-lo.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pollastre  

    300 g ceba caramel·litzada 

    250 g camagrocs frescos  

    30 g de xocolata 70% 

    1,5l brou de gallina  

    1 cabeça d'alls 

    1 grapat de pinyons torrats 

    Farigola fresca 

    Julivert fresc  

    Llorer 

    Vi ranci  

    Avellanes torrades 

    Pa fregit  

    Canonet canyella 

    Oli OVE 

    Sal 

    Pebre 

PREPARACIÓ

  1. Farem un bany de sal al pollastre. El deixarem dins un litre d'aigua i 50 g de sal durant 1 hora. Quan hagi passat l'hora, l'eixuguem. 
  2. En una cassola amb un raig d'oli, hi afegim una cabeça d'alls tallada pel mig, el pollastre i pebre. L'enrossim a banda i banda. 
  3. Un cop enrossit, traiem els pits de la cassola però hi deixem les cuixes.  
  4. Hi afegim 250 g de camagrocs nets i els enrossim. 
  5. Hi afegim 300 g de ceba caramel·litzada i ho integrem.  
  6. Apugem el foc fins que s'aferri i hi afegim un raig de vi ranci. 
  7. Quan l'alcohol s'ha evaporat hi afegim 1,5 litres de brou de gallina ja calent i un manat d'herbes fet amb llorer, farigola i canyella. Ho deixarem coure a foc mitjà durant 30 minuts. 
  8. Farem una picada amb una llesca de pa fregit, julivert, un grapat d'avellanes torrades, sal, pebre i 30 g de xocolata 70%.  
  9. Afegim a la cassola els pits que teníem reservats i la picada. Ho deixarem a foc baix durant 20 minuts. 
  10. Passat aquest temps, hi tirem un grapat de pinyons torrats. 
  11. Emplatem amb una mica de farigola. 
Anar al contingut