Pollastre rostit amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta és una recepta molt saborosa, d'ingredients lleugers i rics en nutrients; la cocció seca del forn en concentra les propietatsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-
4 cuixes de pollastre
300 g tomacons
200 g ceba de Figueres
150 g porro
80 g rossinyols
80 g trompetes de la mort
100 g pastanaga
50 g api
2 grans d'all
1 got vi ranci
1 got brou pollastre
Oli OVE
2 fulles llorer
Farigola llimonera
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem a mida macedònia 300 g de tomàquets nets, 200 g de ceba de Figueres pelada, 150 g de porro nets, 50 g d'api i 100 g de pastanaga, neta.
- Posem a la safata del forn les verdures tallades, 2 grans d'all aixafats, 2 fulles de llorer, 1 got de vi ranci, 1 got de brou de pollastre.
- Salpebrem 4 cuixes de pollastre i les posem a la safata de forn, per sobra de la verdura amb la pell de la cuixa a la part de sota, tocant la verdura.
- Posem la safata al forn amb el forn a 180º i ho deixem 20 minuts.
- Després de 20 minuts girem el pollastre i abaixem la temperatura del forn a 150º. Deixem el pollastre 40 minuts així. Quan hagi passat aquest temps, apaguem el forn, però no toquem el pollastre. El deixem amb el forn apagat i la calor residual 20 minuts.
- Passat aquest temps, traiem el pollastre del forn i el reservem.
- Colem les verdures i recuperem tot el suc que han deixat anar.
- Reduïm aquest suc portant-lo al foc amb un pot alt i deixem que perdi 2/3 parts del volum.
- Mentrestant, posem una paella al foc. Hi li afegim oli OVE perquè s'escalfi. Un cop calent, hi saltem els bolets nets: 80 g de rossinyols i 80 g de trompetes de la mort. Quan estiguin fets, hi tirem sal i pebre.
- Emplatem amb les cuixes, els bolets, el suc i una mica de farigola llimonera.