Pollastre rostit amb bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta és una recepta molt saborosa, d'ingredients lleugers i rics en nutrients; la cocció seca del forn en concentra les propietatsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  •  

    4 cuixes de pollastre  

    300 g tomacons 

    200 g ceba de Figueres  

    150 g porro  

    80 g rossinyols  

    80 g trompetes de la mort  

    100 g pastanaga  

    50 g api  

    2 grans d'all  

    1 got vi ranci   

    1 got brou pollastre  

    Oli OVE  

    2 fulles llorer  

    Farigola llimonera  

    Pebre  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Tallem a mida macedònia 300 g de tomàquets nets, 200 g de ceba de Figueres pelada, 150 g de porro nets, 50 g d'api i 100 g de pastanaga, neta.  
  2. Posem a la safata del forn les verdures tallades, 2 grans d'all aixafats, 2 fulles de llorer, 1 got de vi ranci, 1 got de brou de pollastre. 
  3. Salpebrem 4 cuixes de pollastre i les posem a la safata de forn, per sobra de la verdura amb la pell de la cuixa a la part de sota, tocant la verdura.  
  4. Posem la safata al forn amb el forn a 180º i ho deixem 20 minuts.  
  5.   
  6. Després de 20 minuts girem el pollastre i abaixem la temperatura del forn a 150º. Deixem el pollastre 40 minuts així. Quan hagi passat aquest temps, apaguem el forn, però no toquem el pollastre. El deixem amb el forn apagat i la calor residual 20 minuts.  
  7. Passat aquest temps, traiem el pollastre del forn i el reservem.  
  8. Colem les verdures i recuperem tot el suc que han deixat anar.  
  9. Reduïm aquest suc portant-lo al foc amb un pot alt i deixem que perdi 2/3 parts del volum.  
  10. Mentrestant, posem una paella al foc. Hi li afegim oli OVE perquè s'escalfi. Un cop calent, hi saltem els bolets nets: 80 g de rossinyols i 80 g de trompetes de la mort. Quan estiguin fets, hi tirem sal i pebre.   
  11. Emplatem amb les cuixes, els bolets, el suc i una mica de farigola llimonera.  

   

 

Anar al contingut