Pollastre guisat amb harissa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tomàquet conté licopè, un pigment natural que li aporta color vermell i que té una funció antioxidant; i, quan es cuina, se'n potencia l'efecte.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 contracuixes de pollastre desossades   

    25 g nous en gra  

    25 g farina d'ametlla   

    1 l brou de gallina   

    2 cebes de Figueres   

    2 tomàquets de penjar   

    1 cabeça d'all   

    1 fulla de llorer   

    1 llima   

    2 cullerades de harissa   

    Vi ranci   

    1 fonoll envinagrat   

    Brots de mostassa   

    Oli OVE   

    Pebre negre   

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Posem una hora dins la nevera 4 contracuixes de pollastre desossades en 1 l d'aigua per 20 grams de sal.  
  2. Fem el sofregit. Tallem una cabeça d'alls pel mig i la refreguem per la paella amb oli d'oliva. Tallem 2 cebes a la brunesa i les hi afegim fins que s'enrosseixin. Hi afegim vi ranci.  
  3. Ratllem 2 tomàquets de penjar i els afegim a la paella.   
  4. Hi tirem 2 cullerades de harissa, el suc d'una llima espremut, 1 fulla de llorer, pebre negre i sal. Ho integrem tot bé.  
  5. Traiem les contracuixes de la nevera i les eixuguem. Les pebrem i les enrossim en una cassola amb oli d'oliva. 
  6. A la cassola hi afegim el sofregit i 1 l de brou de gallina calent. Mig tapem la cassola i ho coem 45 minuts a foc lent.  
  7. Trenquem i piquem 25 g de nous en gra i les barregem amb 25 g de farina d'ametlla. Ho afegim a la cassola i ho lliguem.  
  8. Tallem mig bulb de fonoll a la juliana i el fiquem en un pot amb sal, vinagre, sucre i safrà i el tapem. Fem el mateix amb l'altre mig bulb i el posem en un pot amb sal, sucre, vinagre i remolatxa. Els haurem de posar 24 hores a la nevera.  
  9. Afegirem a les contracuixes el fonoll envinagrat i brots de mostassa fresca.  
Anar al contingut