Pollastre guisat amb harissa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El tomàquet conté licopè, un pigment natural que li aporta color vermell i que té una funció antioxidant; i, quan es cuina, se'n potencia l'efecte.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 contracuixes de pollastre desossades
25 g nous en gra
25 g farina d'ametlla
1 l brou de gallina
2 cebes de Figueres
2 tomàquets de penjar
1 cabeça d'all
1 fulla de llorer
1 llima
2 cullerades de harissa
Vi ranci
1 fonoll envinagrat
Brots de mostassa
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem una hora dins la nevera 4 contracuixes de pollastre desossades en 1 l d'aigua per 20 grams de sal.
- Fem el sofregit. Tallem una cabeça d'alls pel mig i la refreguem per la paella amb oli d'oliva. Tallem 2 cebes a la brunesa i les hi afegim fins que s'enrosseixin. Hi afegim vi ranci.
- Ratllem 2 tomàquets de penjar i els afegim a la paella.
- Hi tirem 2 cullerades de harissa, el suc d'una llima espremut, 1 fulla de llorer, pebre negre i sal. Ho integrem tot bé.
- Traiem les contracuixes de la nevera i les eixuguem. Les pebrem i les enrossim en una cassola amb oli d'oliva.
- A la cassola hi afegim el sofregit i 1 l de brou de gallina calent. Mig tapem la cassola i ho coem 45 minuts a foc lent.
- Trenquem i piquem 25 g de nous en gra i les barregem amb 25 g de farina d'ametlla. Ho afegim a la cassola i ho lliguem.
- Tallem mig bulb de fonoll a la juliana i el fiquem en un pot amb sal, vinagre, sucre i safrà i el tapem. Fem el mateix amb l'altre mig bulb i el posem en un pot amb sal, sucre, vinagre i remolatxa. Els haurem de posar 24 hores a la nevera.
- Afegirem a les contracuixes el fonoll envinagrat i brots de mostassa fresca.