Plat combinat ugandès (Plat combinat ugandès) - Uganda
- Programa: Karakia
- Cuina: Corin Grote, Barcelona
INGREDIENTS
- posho (farina de blat de moro)
- moniatos
- plàtans mascle
- cacauets
- mantega
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
En un cassó amb aigua i sal, poseu-hi a bullir un tros de mantega; quan s'hagi començat a desfer, aboqueu-hi unes quantes cullerades de posho. Remeneu-ho sense parar perquè s'espesseix ben de pressa i no se us agrumolli. Peleu i talleu els plàtans mascle a trossos i coeu-los també al vapor. Un cop cuits, aixafeu-los com si en féssiu un puré i reserveu-ho. En un altre cassó amb poc menys de la meitat d'aigua i una mica de sal, bulliu-hi els moniatos tallats a rodanxes gruixudes, però sense pelar. Prepareu la salsa de cacauets. En una paella amb un rajolí d'oli d'oliva, fregiu-hi unes quantes cullerades de cacauets mòlts. Al cap d'un parell de minuts, afegiu-hi un raig d'aigua calenta i remeneu-ho perquè la salsa es vagi lligant. Salpebreu-ho al vostre gust i deixeu que faci xup-xup una estoneta, remenant-ho de tant en tant. Si veieu que s'espesseix massa de pressa, afegiu-hi una mica més d'aigua. Serviu a cada plat un o dos trossos de moniato i unes quantes cullerades de posho. Per donar-hi gust, acompanyeu-ho amb una mica de salsa de cacauets i de puré de plàtans mascle.