Xuixo de nous

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La canyella és una espècie aromàtica amb propietats digestives, i pel seu contingut en fenols té cert poder antioxidantAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    125 g farina de força 

    125 g farina 

    75 g mantega  

    25 g sucre 

    20 g midó de blat de moro 

    200 ml beguda de nous 

    150 ml aigua 

    40 ml llet condensada 

    1 ou 

    Llevat fresc  

    Branca canyella 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem en un pot al foc 200 ml de beguda de nous amb una branca de canyella. Quan arrenqui el bull apaguem el foc, el tapem i ho deixem infusionar. 
  2. Mentre s'escalfa, aboquem a la pastadora 125 g de farina de força, 125 g de farina, 25 g de sucre, sal, 5 g de llevat fresc i 150 ml aigua. Ho pastem 5 minuts a velocitat baixa. 
  3. Posem farina a la taula i hi aboquem la massa. L'estirarem amb un corró enfarinat fins que tingui forma rectangular. 
  4. Al mig del rectangle hi posem 75 g de mantega pomada i dobleguem la massa com si féssim pasta de full. Estirem de nou amb el corró tot fent un rectangle. Repetim l'operació de doblegar (sense la mantega) i ho repetirem dos cops més. 
  5. Tallem la massa en forma de triangles (en surten 4). Els enrotllem com si féssim croissants i els posem en una safata amb paper sulfurat. Portarem la safata al forn apagat durant dues hores perquè fermentin. 
  6. Per fer la crema pastissera, posem en un bol 1 rovell d'ou, 20 g de midó de blat de moro, 40 ml de llet condensada i una mica de la infusió de la beguda de nous. Ho barregem. 
  7. Traiem de la infusió la branca de canyella i aboquem el contingut del bol al pot amb el líquid. Ho courem a foc baix fins que espesseixi sense deixar de remenar. 
  8. Passarem la crema en una mànega pastissera amb broquet de farcir, la deixarem temperar i, finalment, la posarem una hora a la nevera. 
  9. Posem una paella al foc amb oli d'oliva. Fregirem els xuixos durant uns 3-4 minuts cada un. Després els deixarem sobre paper absorbent, els passarem per una safata amb sucre i els anirem reservant.  
  10.  Farcim l'interior dels xuixos amb la crema refredada de nevera i ja es poden servir.
Anar al contingut