Pessic de xocolata blanca amb fruites del bosc

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser moderat, ocasional i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 ous 

    60 g de sucre  

    60 g de farina 

    3 g de cafè soluble 

    Sal 

    Mantega (per al motlle) 

    200 g de xocolata blanca 

    3 cullerades de llet condensada (80 g) 

    1 raig d'anís dolç 

    Ametlla crocant 

    Nabius 

    Gerds 

    Mores 

PREPARACIÓ

  1. Separem les clares dels rovells de 2 ous. Posem al bol de la pastadora els rovells i reservem les clares a la nevera.  
  2. Muntem els rovells a la pastadora amb vareta durant 8 minuts.  
  3. Afegim en forma de pluja al bol de la pastadora 30 g de sucre i continuem muntant uns 3 minuts. 
  4. Un cop muntats, reservarem els rovells dins un bol gros i rentarem el bol de la pastadora. 
  5. Muntem a la pastadora les clares amb un pessic de sal. Comencem a velocitat baixa i ho fem uns 3 minuts. 
  6. Afegim 30 g de sucre en forma de pluja al bol on s'estan muntant les clares. Continuem muntant i reservem. 
  7. Integrem amb llengua pastissera i amb molta cura les clares al bol dels rovells 3-4 vegades. 
  8. Tamisem al bol dels ous i amb cura i en 2 o 3 cops 60 g de farina de blat barrejada amb 5 g de cafè soluble.   
  9. Ho integrem amb molta cura.   
  10. Untem un motlle rodó de 16 cm amb mantega.   
  11. Afegim al motlle la massa i ho enfornem 30 minuts a 180 graus. 
  12. Traiem el pessic de fora del forn i desemmotllem. Deixem que es refredi.  
  13. Comencem a fer la cobertura. Posem en un pot i al foc 200 g de xocolata blanca, 80 g de llet condensada i 1 culleradeta de cafè soluble. Ho escalfem a foc molt baix  remenant constantment. No ha de passar de 40 ºC.  
  14. Un cop s'ha dissolt la xocolata, hi afegim un raig d'anís dolç i ho integrem.  
  15. Banyem el pessic que tenim a la reixeta amb la  cobertura.   
  16. Enganxem amb la mà als laterals del pessic uns grapats d'ametlla crocant i deixem que es refredi. 
  17. Decorem la part superior amb nabius, gerds i mores o la fruita del bosc que tinguem disponible. 
Anar al contingut