Encenalls de Sant Josep

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles tenen un elevat contingut en àcids grassos monoinsaturats i vitamina E, nutrients que aporten beneficis cardiovasculars.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 g d'ametlla en gra 

    150 g de xocolata amb gerds 

    150 g de xocolata negra 70% 

    150 g de xocolata blanca 

    100 g de farina 

    100 g de sucre llustre 

    2 ous 

    Beina de vainilla 

    Llimona 

PREPARACIÓ

  1. Comencem per fer els encenalls. Posem en un bol 100 g de sucre llustre i 100 g de farina, que tamisem. Hi afegim 2 clares d'ou i ho barregem tot fins que quedi ben integrat. 
  2. Hi ratllem la pell de mitja llimona i l'interior d'una beina de vainilla. Ho integrem. 
  3. Posem la massa a dins d'una mànega pastissera durant 5 minuts a la nevera. Passat aquest temps, agafem un paper sulfurat i al damunt hi anem fent "S" o "O", com més us agradi.   
  4. El paper sulfurat el posem en una safata al forn 12 minuts a 180 ºC. 
  5. Mentre es fan els encenalls desfem tres tipus de xocolata. Tenim 3 bols al bany maria i en cada un hi posem: 150 g de xocolata per a cobertura amb gerds; 150 g de xocolata 70% per a cobertura i, per últim, 150 g de xocolata blanca per a cobertura. Les tenim al bany maria fins que estiguin desfetes. 
  6. Quan tenim els encenalls fora del forn els donem forma de tirabuixó amb un bastó de fusta i els reservem perquè es refredin sobre una reixeta durant 5 minuts. 
  7. Un cop freds, banyem els encenalls en cadascuna de les xocolates que tenim desfetes. Els posem en una reixeta perquè la xocolata pugui gotejar. 
  8. Ja els podem emplatar. 
Anar al contingut