Coulant de xocolata blanca amb praliné

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les avellanes, com les ametlles, són fruits secs típics de la tardor, rics en vitamina E i greixos poliinsaturats.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 170 g mantega  

    30 g avellanes 

    20 g nous pelades 

    55 g sucre blanc 

    50 g preparat panificable sense gluten 

    45 g xocolata blanca per a fondre  

    2 ous 

      

PREPARACIÓ

  1. Farem un praliné posant 30 g d'avellanes en una safata amb paper sulfurat i 20 g de nous pelades en una altra, també amb paper sulfurat. Posarem les dues safates al forn. Les nous, les deixarem 5 minuts i les avellanes, 8. 
  2. Quan ja les tenim torrades, les posarem en una paella de cul gruixut al foc amb 25 g de sucre. Ho escalfarem tot remenant fins que es caramel·litzi. Després ho deixarem refredar. 
  3. Comencem amb el coulant posant 170 g de mantega a un bol que fondrem al bany maria.  
  4. Posarem un pot al foc amb 50 g de preparat panificable sense gluten. Torrarem el preparat una mica i apagarem el foc. 
  5. Fondrem al bany maria 45 g de xocolata blanca. 
  6. Triturem les fruites seques fins a aconseguir la textura de praliné. 
  7. Al bol de xocolata blanca fosa hi afegim el praliné i la mantega fosa. Ho barregem tot amb una llengua.  
  8. Trenquem 2 ous, hi afegim 30 g de sucre blanc i blanquegem amb varetes. Un cop batut, hi afegim la barreja de xocolata, praliné i mantega, amb cura. 
  9. Al bol amb la barreja, hi afegim 50 g del preparat panificable torrat amb un colador per tamisar. Ho integrem amb una llengua amb moviments suaus. 
  10. Agafem 4 motlles untats amb mantega i una mica de preparat panificable. Els omplirem amb la massa del coulant fins a tres quarts de la seva capacitat. Ficarem els motllos en un recipient amb tapa i els portarem a la nevera perquè es refredin 2 hores. 
  11. Deixarem els coulants al forn durant 13 minuts a 200º. 
  12. Desemmotllem i ja els podrem menjar. 
Anar al contingut