Pebrots del piquillo amb brandada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els pebrots són una hortalissa d'elevat contingut en antioxidants gràcies a la vitamina C, als betacarotens i al licopè que contenen.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 pot de pebrots del piquillo
- 400 kg cua de bacallà dessalat
- 6 grans d'all
- 1 got de crema de llet
- Pebre blanc
- Pebre negre
- Porradell
- Torrades de pa
-
Oli IOVE
PREPARACIÓ
- Pelem quatre grans d'all.
- Laminem els alls.
- Posem en una safata 16 pebrots delpiquillo, la meitat dels alls laminats i una mica d'oli OVE. Ho salpebrem i ho enfornem a 110º durant 100 minuts (en arribar als 50, tombem els pebrots).
- Posem en un pot 300 ml d'oli OVE. Hi posem la resta d'alls laminats i els confitem durant 30 minuts a foc mínim.
- Colem l'oli del confitat. Ho reservem.
- Tallem a dauets una cua de bacallà dessalada.
- Posem en un pot un got de crema de llet.
- Posem el bacallà al pot de la crema i ho posem al foc. Un cop bulli ho deixem 7 minuts de cocció.
- Traiem els pebrots del forn.
- Aboquem al pot del bacallà l'oli de la confitura dels alls i els mateixos alls. Ho emulsionem. Hi afegim pebre blanc i un puntet de sal a discreció.
- Posem la brandada en una màniga pastissera.
- Omplim els pebrots amb la brandada i els posem en un tàper.
- Posem els pebrots a la nevera durant 30 minuts.
- Tallem una mica de porradell.
- Servim els pebrots i hi posem per sobre el porradell tallat.
- Els acompanyem amb unes torradetes de pa.