Tatin de pebrots del piquillo

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pebrots són una hortalissa d'elevat contingut en antioxidants gràcies a la vitamina C, als betacarotens i al licopè que contenen.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g farina de blat   

    100 g mantega   

    95 g sucre  

    25 pebrots del piquillo   

    1 gra d'all   

    1 ou  

    Vi dolç   

    Pebre negre  

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant la massa. Tamisem en un bol 200 g de farina de blat. Hi afegim 100 g de mantega pomada a quadrets i ho integrem amb les mans.  
  2. Fem un forat al mig de la barreja i hi posem 1 ou que trenquem, 70 g de sucre blanc i sal. Ho pastem amb una llengua pastissera fins que estigui integrat.  
  3. Agafem 2 fulls de paper sulfurat. Posem la massa damunt d'un full i la cobrim amb l'altre. Després hi passem el corró per sobre fins a estirar-la en forma rodona més ampla que la cassola que farem servir (uns 24 cm de diàmetre).  
  4. Passem la massa a una safata i la deixarem reposar a la nevera durant 20 minuts.  
  5. Posem un paper sulfurat en una safata de forn. Al damunt hi posem 24 pebrots del piquillo.   
  6. Al damunt hi posarem un gra d'all laminat, 25 g de sucre, sal, pebre negre i vi dolç. Ho posarem al forn 30 minuts a 160 ºC. Al cap de 15 minuts girarem els pebrots.  
  7. Posarem els pebrots a la cassola en forma de flor. Al damunt, hi posarem la massa reposada que teníem a la nevera (haurem d'haver tret els papers sulfurats). Entrarem bé les vores cap endins i ho enfornarem 20 minuts a 220 ºC.  
  8. La desemmotllem amb cura i la girem.  
Anar al contingut