Patates amb safrà

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 kg de patates

    3 cebes  

    5 ous

    1 llimona

    125 g mantega

    50 g pinyons

    Safrà

    Romaní

    Farigola

    All

    Sal grossa

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Bullim les patates senceres, amb pell, i amb un polsim de sal, fins que estiguin cuites.
  2. Enfornem les cebes en una safata, damunt un fons de sal grossa. Han de coure 30 minuts a 220º.
  3. Separem les clares dels rovells. Les clares les reservarem per un altre dia.
  4. Posem a coure els rovells al bany maria, juntament amb uns brins de safrà -prèviament torrats perquè deixin anar el seu perfum-, unes gotes de suc de llimona, un polsim de sal i 125 g de mantega tallada a daus. Ho remenem amb una cullera i quan la mantega s'hagi desfet, ho emulsionem amb les varetes elèctriques durant uns 3 minuts. Ho reservem a temperatura ambient, filmat a pell perquè el contacte amb l'aire hi faci crosta.
  5. Posem a escalfar una cassola amb una cullerada de mantega. Hi afegim 2 grans d'all aixafats i un branquilló de romaní.
  6. Pelem les cebes, les tallem a pètals i les afegim a la cassola, que tindrem a foc mitjà. Un cop enrossides, ho reservem.
  7. Aixafem una mica les patates, just que ens quedin esberlades. Afegim una mica més de mantega a la cassola i les hi enrossim.
  8. Hi afegim la ceba reservada amb els alls i el romaní. Hi posem els pinyons i ho coem fins que estiguin fets.
  9. Ho servim amb una mica de salsa i farigola per damunt.