Patata farcida de bacallà amb allioli

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Mascaró
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El mirador de Sant Just, Sant Just

INGREDIENTS

  • 4 patates mitjanes
  • 1 kg de bacallà esqueixat
  • 1 tassa de crema de llet
  • 1 tassa d'oli 0,4
  • 5 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • olivada i sal
  • Per a l'allioli:
  • 1 tassa de llet
  • 2 grans d'all
  • 1/4 de l d'oli
  • 1 manat d'alls tendres
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les patates senceres i sense pelar en una safata i deixeu-les coure al forn a 200 graus durant uns 45 minuts.
Després, deixeu-les refredar, talleu-les per la meitat, buideu-les amb una cullera, reserveu-les i reserveu-ne també la pell.

A continuació, en un cassó amb oli abundant, confiteu els alls a foc suau durant uns 10 minuts. Tot seguit, retireu els alls, reserveu-los, i al mateix cassó confiteu els alls tendres tallats a trossos durant uns 20 minuts.

Mentrestant, poseu el bacallà en un cassó amb aigua, sal i una fulla de llorer i quan arrenqui el bull, retireu-lo i reserveu-lo.

Per fer la brandada de bacallà, poseu el bacallà en un bol juntament amb els alls confitats, la crema de llet i la polpa de la patata i tritureu-ho una mica amb el túrmix.

Seguidament, afegiu-hi l'oli, a poc a poc, mentre continueu triturant-ho amb el túrmix.

Per fer l'allioli, poseu en un bol la llet, els grans d'all i la sal i tritureu-ho amb el túrmix mentre hi afegiu l'oli lentament. Quan ja estigui ben muntat, afegiu-hi els alls tendres i remeneu-ho bé amb una cullera.

Finalment, farciu les patates amb la brandada de bacallà, cobriu-les amb l'allioli, poseu-les en una safata i gratineu-les al forn fins que quedin daurades.

I ja per acabar, emplateu les patates i guarniu el plat amb l'olivada.
Anar al contingut