Pastissets de baies

INGREDIENTS

  • 175 g de pasta de full

  • 2-3 cullerades de sucre

    Per a la cobertura de formatge fresc:

  • 90 g de mantega tova
  • 90 g de formatge fresc
  • 125 g de sucre de llustre 
  • Una selecció de baies fresques (maduixes, gerds, nabius, etc.)
  • Sucre de llustre (opcional)

PREPARACIÓ

  1. Escalfem el forn a 180°.
  2. Escampem sucre sobre la superfície de treball i hi posem un rectangle de pasta de full (d'uns 20 cm x 15 cm). Hi escampem sucre per sobre i hi passem el corró perquè s'hi incrusti. Enrotllem la pasta ben atapeïda per formar un rotlle de la mateixa longitud que el costat més llarg.
  3. Tallem el rotlle en 6 trossos iguals. N'agafem un tros, l'aplanem sobre el costat on queda l'espiral del rotlle i el col·loquem en un motlle de muffins. Premem la pasta amb el polze perquè recobreixi de manera uniforme el motlle i arribi fins al capdamunt. Ho repetim amb els altres trossos.
  4. Punxem la base de la pasta de cada motlle, la recobrim amb paper de forn i al damunt hi posem mongetes seques o un altre tipus de pes.
  5. Coem la pasta al forn 20 minuts, en retirem els pesos i la coem 10 minuts més.
  6. Traiem la pasta dels motlles immediatament (si no, es caramel·litzarà i s'hi enganxarà) i la deixem refredar abans de decorar-la.
  7. Barregem la mantega amb el sucre de llustre i ho batem suaument tot junt. Tot remenant, hi incorporem el formatge fresc fins que quedi ben barrejat. 

Per presentar

  1. Apliquem la cobertura a la base del pastisset.
  2. El decorem amb les baies.
  3. Hi escampem sucre de llustre per sobre (opcional). 
  4. Per avançar feina
  5. Les bases dels pastissets, un cop fredes, es poden conservar en un recipient hermètic durant 5 dies.
Anar al contingut