Pastissets amb crumble i nabius

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els nabius tenen propietats nutricionals molt interessants. Lleugers i rics en fibra, destaquen pels seus nutrients antioxidantsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per als pastissets 

    70 g sucre blanc 

    60 g mantega 

    40 g ametlla mòlta 

    20 g farina de blat fluixa 

    20 g farina de civada  

    15 g mel 

    2 ous  

    Sal 

     

    Per al crumble:

    60 g farina de blat fluixa 

    50 g mantega amb sal 

    50 g ametlla mòlta 

    50 g sucre morè  

    40 g nabius secs 

    15 g festucs pelats crus sense sal  

  •  
  •  

     

PREPARACIÓ

  1. Començarem per preparar el crumble. En un bol hi posarem 50 g de mantega pomada amb sal, 60 g de farina de blat fluixa, 50 g d'ametlla mòlta i 50 g de sucre morè. Ho barregem. Un cop ben barrejat, ho aboquem sobre un full de paper sulfurat i l'emboliquem com si fos una botifarra. La portarem 1 hora al congelador. 
  2. Preparem la mantega noisette, que ens servirà per fer la massa dels pastissets. Posem al foc 60 g de mantega i deixem que es cogui a poc a poc fins a caramel·litzar. 
  3. Semimuntem 2 clares amb un pessic de sal. 
  4. Tamisem en un bol 20 g de farina de blat fluix i 20 g de farina de civada. Després hi afegim 40 g d'ametlla en pols, 70 g de sucre blanc i 15 g de mel. Ho integrem i ho afegim al bol on teníem la mantega noisette. Ho integrem de nou. 
  5. Hi afegim a poc a poc les clares semimuntades amb cura. Reservarem el bol 1 hora a la nevera i després ho passarem a una mànega amb un broquet. 
  6. Necessitem 2 planxes de silicona amb motlles en format de lingot 8x3 (podríem fer servir un motlle similar). Passarem al motlle la massa dels pastissets amb la mànega fins a la meitat de la seva capacitat. 
  7. Preparem la guarnició de nabius i festucs. Tallem i reservem nabius secs i festucs pelats crus sense sal. 
  8. Anem al congelador i agafem el paquet amb el crumble que ratllarem per sobre la massa dels pastissets. Després hi afegim els nabius i els festucs tallats. 
  9. Ho portem al forn 13 minuts a 190 º. Ho deixem refredar abans de menjar. 
Anar al contingut