Pastisset de pollastre especiat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les espècies realcen el gust dels aliments i estimulen la sensació de gana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g de farina 

    20 g de panses  

    500 ml de brou de pollastre 

    135 ml d'aigua 

    40 ml d'oli OVE 

    1 cuixa de pollastre   

    3 escalunyes 

    1/2 pastanaga 

    1/2 carbassó 

    Ras-alhanut en pols 

    1 cabeça d'alls 

    Cúrcuma fresca 

    Llavors de cardamom  

    Comí en pols 

    1 canonet canyella 

    Gingebre 

    Vi ranci 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant el farcit. Tallem a la juliana tres escalunyes i les posem al foc amb oli perquè s'enrosseixin. Mentrestant tallem mitja pastanaga i mig carbassó a la juliana i una cuixa de pollastre sense os a mida de macedònia.  
  2. Quan les escalunyes siguin rosses, hi afegim la pastanaga, el carbassó i el pollastre. També tallem per la meitat una cabeça d'alls i l'hi afegim. 
  3. Afegim un raig de vi ranci a la cassola. Quan l'alcohol s'hagi evaporat hi afegim dues cullerades de ras-alhanut en pols, cúrcuma fresca ratllada, gingebre fresc ratllat, una cullerada de comí en pols, un canonet de canyella, dues llavors de cardamom (només l'interior), sal i pebre. Ho integrem perquè no se'ns cremin les espècies. 
  4. Hi afegim 20 g de panses i també 500 ml de brou de pollastre que hem de tenir calent. Ho coem destapat 35 minuts. 
  5. Preparem el pastó. Escalfem a 35 graus 135 ml d'aigua i 4 g de sal. Mentre s'escalfa tamisem en un bol 300 g de farina. 
  6. Aboquem al bol l'aigua tèbia i ho integrem amb les varetes. Després hi afegim 40 ml d'oli perquè no se'ns hi faci crosta. 
  7. Funyim el pastó sobre una fusta fins que sigui llis i elàstic.  Després el tapem amb un drap de cotó i el deixem reposar 30 minuts. 
  8. Passat el temps, traiem el pastó del bol i l'estirem fins que tingui un gruix de 5 mm. En tallem vuit quadrats de la mateixa mida. 
  9. Retirem del farcit el canonet de canyella i la cabeça d'alls. Omplim 4 quadrats de pastó amb el farcit. Mullem les vores dels quadrats amb aigua i tanquem els pastissets cobrint-los amb els altres quadrats de pastó. Pressionem els laterals per segellar-los. 
  10. En una cassola posem oli OVE i, quan sigui ben calent, hi fregim els pastissets de dos en dos. Després els anem posant en paper absorbent i ho emplatem.  
Anar al contingut