Pastís de moniato i llenties

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El moniato és casi tan ric amb betacaroté com la pastanaga, amés és font de substàncies que li donen un fort efecte antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g moniato cuit al forn  

    250 g llenties  

    300 g xampinyons portobello  

    200 g ceba rossa  

    200 ml brou de verdures i xiitake  

    80 g grana padano  

    30 ml salsa de soja  

    2 mozzarelles  

    2 tomacons  

    1 gra d'all  

    Farigola fresca  

    Romaní fresc  

    Vi ranci  

    Oli ove  

    Sal  

    Pebre negre 

PREPARACIÓ

  1. Coem unes llenties amb un dit d'aigua. Una hora a foc lent o 25 minuts en una olla de pressió. Passat el temps de cocció, deixarem que reposin un mínim d'una hora. 
  2. Tallem a làmines 3OO g de portobellos nets.  
  3. Posem un raig d'oli en una paella i un gra d'all aixafat. Hi tirem els portobellos laminats i els saltem.  
  4. Lliguem una mica de farigola fresca i romaní fresc i ho afegim a la paella.  
  5. Posem un colador sobre la paella i ratllem dos tomacons perquè la polpa caigui a la paella i puguem descartar pell i grana.  
  6. Hi tirem un raig de vi ranci i deixem que s'evapori. 
  7. Quan comenci a estar sec, hi tirem 200 ml de brou de verdures i bolets xiitake.  
  8. Mentrestant, pelem 500 g de moniato cuit al forn. A 220 graus uns 45 minuts.  
  9. Aixafem en un plat tot el moniato i hi posem pebre, oli i sal.  
  10. Si el brou de la paella ja s'ha evaporat, hi afegim 200 g de ceba rossa, 250 g de llenties cuites i 30 ml de salsa de soja. 
  11. Un cop està tot barrejat, agafem una safata que pugui anar al forn i hi posem una capa al fons amb la barreja de la paella i una capa de moniato per sobre.  
  12. Tallem a macedònia 2 mozzarelles sense xerigot i les afegim per sobre del moniato. 
  13. Ratllem sobre la mozzarella 80 g de formatge grana padano i ho posem al forn, 10' a 200º. 
  14. Un cop passat aquest temps, ho servim.  
     
Anar al contingut