Pastís de mascarpone

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    Per al mascarpone:

    1 l nata 35%

    25 g suc llimona

     

    Per a la melmelada:

    500 g gerds

    100 g suc llimona

    75 g sucre

     

    Per a la base:

    250 g rosegons

    80 g mantega

     

    Per a la decoració:

    Menta fresca

PREPARACIÓ

  1. Per fer el mascarpone, posem la nata al foc. S'ha de coure fins que arribi als 85º. Si no teniu termòmetre, fixeu-vos en les vores i, quan vegeu que comencen a fer-se bombolletes pel voltant, ja hi podeu apagar el foc. Ho enretirem i ho deixem reposar 10 minuts.
  2. Passat aquest temps, hi afegim 25 g de suc de llimona colat i ho deixem 1 hora a la nevera. El fred farà que es qualli i que el greix es faci sòlid.
  3. Al cap d'1 hora, ho traiem de la nevera i ho posem a dins d'un drap de fil. El lliguem i el deixem a la nevera, dins d'un colador i d'un bol a sota, perquè es vagi escorrent. Hi haurà d'estar 24 hores.
  4. Per fer la melmelada, posem els gerds a coure a foc lent, amb 100 g de suc de llimona i 75 g de sucre. Deixem que es redueixi a la meitat.
  5. Per fer la base, piquem els rosegons. Si no en teniu, podeu fer servir carquinyolis. Els posem a dins d'un bol i hi afegim la mantega, que haurem fos prèviament. Ho remenem bé de manera que la mantega ho impregni tot. Fiquem aquesta barreja en motlles individuals, ho aplanem bé perquè la base quedi compacta i ho posem a la nevera durant 1 hora.
  6. Passat aquest temps, en desemmotllem la base i la cobrim amb el mascarpone. L'acabem amb melmelada i una mica de menta per sobre. 
Anar al contingut