Pastís cruixent de te matxa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El te matxa es pot considerar un superaliment; ens aporta gran quantitat de vitamines i minerals de funció antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
345 g de mantega
290 g de sucre
175 g de sucre morè
150 g de farina d'ametlla
90 g de farina
180 ml de nata del 35%
9 ous
Impulsor
Bicarbonat
Te matxa
sal
PREPARACIÓ
- Comencem per fer una base de crumble. Posem a batre 100 g de mantega pomada i tallada a dauets, 75 g de sucre morè i 45 g de sucre fins que tinguem una crema llisa.
- Separem la clara del rovell d'un ou i afegim el rovell a la barreja.
- En un bol tamisem 0,5 g de bicarbonat, 80 g de farina i 0,5 d'impulsor. Un cop ho tenim, ho afegim a la barreja anterior junt amb 150 g de farina d'ametlla i sal. Ens ha de quedar una massa homogènia.
- En una safata amb paper sulfurat estirem la barreja i l'enfornem 15 minuts a 180 graus. Un cop cuita, la deixem refredar.
- Per al farcit del pastís necessitarem barrejar 225 g de mantega pomada a dauets, 250 g de sucre, 100 g de sucre morè, 6 g de sal i 10 g de farina. Ho barregem bé.
- Un cop ben integrat, hi afegim 3 g de te matxa i 180 ml de nata del 35% de matèria grassa.
- Per acabar el farcit, ens caldrà separar 8 rovells i afegir-los a la massa. Ho integrem.
- Posem en una picadora el crumble fred, sal i 20 g de mantega que hem fos a la paella. Ho triturem.
- Preparem un motlle d'uns 24-26 cm amb la base del crumble que hem picat. L'omplim amb el farcit i ho enfornem 15 minuts a 180 graus. Passat aquest temps, abaixem el forn a 170 graus i ho coem 8 minuts més.
- Ja ho podem emplatar.