Pastís cruixent de te matxa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El te matxa es pot considerar un superaliment; ens aporta gran quantitat de vitamines i minerals de funció antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 345 g de mantega  

    290 g de sucre  

    175 g de sucre morè  

    150 g de farina d'ametlla  

    90 g de farina  

    180 ml de nata del 35%  

    9 ous  

    Impulsor  

    Bicarbonat   

    Te matxa   

    sal  

PREPARACIÓ

  1. Comencem per fer una base de crumble. Posem a batre 100 g de mantega pomada i tallada a dauets, 75 g de sucre morè i 45 g de sucre fins que tinguem una crema llisa.   
  2. Separem la clara del rovell d'un ou i afegim el rovell a la barreja.  
  3. En un bol tamisem 0,5 g de bicarbonat, 80 g de farina i 0,5 d'impulsor. Un cop ho tenim, ho afegim a la barreja anterior junt amb 150 g de farina d'ametlla i sal. Ens ha de quedar una massa homogènia.  
  4. En una safata amb paper sulfurat estirem la barreja i l'enfornem 15 minuts a 180 graus. Un cop cuita, la deixem refredar.  
  5. Per al farcit del pastís necessitarem barrejar 225 g de mantega pomada a dauets, 250 g de sucre, 100 g de sucre morè, 6 g de sal i 10 g de farina. Ho barregem bé.  
  6. Un cop ben integrat, hi afegim 3 g de te matxa i 180 ml de nata del 35% de matèria grassa.   
  7. Per acabar el farcit, ens caldrà separar 8 rovells i afegir-los a la massa. Ho integrem.  
  8. Posem en una picadora el crumble fred, sal i 20 g de mantega que hem fos a la paella. Ho triturem.  
  9. Preparem un motlle d'uns 24-26 cm amb la base del crumble que hem picat. L'omplim amb el farcit i ho enfornem 15 minuts a 180 graus. Passat aquest temps, abaixem el forn a 170 graus i ho coem 8 minuts més.  
  10. Ja ho podem emplatar. 
Anar al contingut