Pastís bomba d'avellana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest és un pastís molt ric en sucres i en proteïnes de qualitat, ja que conté molts ous, que són l'aliment de referència proteic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    5 ous M

  • 5 rovells
  • 370 g sucre blanc
  • 150 ml aigua
  • 100 g avellanes torrades
  • 90 g farina
  • 1 llima
  • Sucre llustre 
  •  

PREPARACIÓ

  1. Separem clares i rovells de 3 ous M. Posem les clares en un bol i els rovells en un altre. 
  2. Semimuntem les clares amb les varetes elèctriques, afegint-hi de mica en mica 90 g de sucre (l'afegim a partir del moment que les clares facin escuma). Hem d'aconseguir una textura de bec d'ànec. 
  3. Un cop aconseguida, hi afegim els rovells i els integrem amb una llengua. 
  4. Tamisem al bol 90 g de farina i la integrem amb moviments circulars. 
  5. Passem aquesta massa a una màniga pastissera amb un broquet rodó. 
  6. Posem un silpat a la safata de forn i hi estenem a sobre la massa que tenim a la mànega. Hi posem per sobre una mica de sucre llustre. 
  7. Enfornem la massa a 180º durant 8 minuts. 
  8. Traiem la massa del forn i la reservem. 
  9. Posem en un pot 100 g de iogurt i 30 ml d'aigua. Fem bullir la barreja fins a aconseguir 114º de temperatura. 
  10. Quan tinguem aquest almívar a 114º hi afegim 100 g d'avellanes torrades (sense pell). Les caramel·litzem. 
  11. Un cop hagin caramel·litzat, posem les avellanes a sobre d'un silpat i les deixem refredar. 
  12. Posem a la pastadora 2 ous M i 5 rovells. Ho muntem. 
  13. Posem al foc 120 ml d'aigua i 180 g de sucre. Ho fem bullir fins a 121º. 
  14. Afegim l'almívar en forma de fil sobre els ous muntats. Hem de continuar muntant la massa fins a aconseguir una textura de bec d'ànec. 
  15. Posem les avellanes garapinyades en un got triturador. Les triturem. No gaire. 
  16. Reservem una cullerada d'avellanes garapinyades per muntar el plat.  
  17. Afegim la resta del garapinyat al ous muntats. Ho integrem i ho passem a una màniga pastissera. 
  18.  Tallem una part del pastís amb un tallapastes rodó. El posem com a base en un plat. Ho cobrim amb pasta bomba, una mica de ratlladura de llima per sobre i ho rematem amb les avellanes garapinyades que havíem reservat. I... bon profit!!! 
Anar al contingut