Pastís bomba d'avellana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquest és un pastís molt ric en sucres i en proteïnes de qualitat, ja que conté molts ous, que són l'aliment de referència proteic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
5 ous M
- 5 rovells
- 370 g sucre blanc
- 150 ml aigua
- 100 g avellanes torrades
- 90 g farina
- 1 llima
- Sucre llustre
PREPARACIÓ
- Separem clares i rovells de 3 ous M. Posem les clares en un bol i els rovells en un altre.
- Semimuntem les clares amb les varetes elèctriques, afegint-hi de mica en mica 90 g de sucre (l'afegim a partir del moment que les clares facin escuma). Hem d'aconseguir una textura de bec d'ànec.
- Un cop aconseguida, hi afegim els rovells i els integrem amb una llengua.
- Tamisem al bol 90 g de farina i la integrem amb moviments circulars.
- Passem aquesta massa a una màniga pastissera amb un broquet rodó.
- Posem un silpat a la safata de forn i hi estenem a sobre la massa que tenim a la mànega. Hi posem per sobre una mica de sucre llustre.
- Enfornem la massa a 180º durant 8 minuts.
- Traiem la massa del forn i la reservem.
- Posem en un pot 100 g de iogurt i 30 ml d'aigua. Fem bullir la barreja fins a aconseguir 114º de temperatura.
- Quan tinguem aquest almívar a 114º hi afegim 100 g d'avellanes torrades (sense pell). Les caramel·litzem.
- Un cop hagin caramel·litzat, posem les avellanes a sobre d'un silpat i les deixem refredar.
- Posem a la pastadora 2 ous M i 5 rovells. Ho muntem.
- Posem al foc 120 ml d'aigua i 180 g de sucre. Ho fem bullir fins a 121º.
- Afegim l'almívar en forma de fil sobre els ous muntats. Hem de continuar muntant la massa fins a aconseguir una textura de bec d'ànec.
- Posem les avellanes garapinyades en un got triturador. Les triturem. No gaire.
- Reservem una cullerada d'avellanes garapinyades per muntar el plat.
- Afegim la resta del garapinyat al ous muntats. Ho integrem i ho passem a una màniga pastissera.
- Tallem una part del pastís amb un tallapastes rodó. El posem com a base en un plat. Ho cobrim amb pasta bomba, una mica de ratlladura de llima per sobre i ho rematem amb les avellanes garapinyades que havíem reservat. I... bon profit!!!