Pessic de llimona sense gluten ni lactosa

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pa de pessic és una preparació energètica, però nutritiva. Si el fem a casa controlant la bona qualitat dels ingredients, pot formar part d'un esmorzar o berenar especial d'un dia d'intensa activitat física.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 ous 

    150 g sucre morè 

    140 g farina d'arròs (i una mica més per enfarinar el motlle) 

    50 g farina fina de blat de moro  

    2 cullerades d'impulsor 

    150 ml beguda d'avellana i arròs  

    140 ml d'oli d'oliva 

    1 sobre de sucre de vainilla 

    1 llimona 

    20 g patata bullida 

    Sal

PREPARACIÓ

  1. En dos bols diferents, separem clares i rovells de 4 ous.  
  2. Posem un pessic de sal a les clares i les comencem a muntar. Quan comencin a tenir color blanc i bombolles, hi anem tirant el sucre de mica en mica i en format de pluja. Són 75 g de sucre morè. 
  3. Quan les clares estiguin ben muntades, parem la batedora i les reservem. 
  4. Comencem a batre els rovells i hi anem tirant 75 g de sucre morè de mica en mica, igual que hem fet abans amb les clares. 
  5. Afegim als rovells blanquejats la ratlladura d'una llimona i un sobre de sucre de vainilla. Hi afegim 20 g de patata bullida i pelada. 
  6. Afegim a la barreja 150 ml de beguda d'avellana i arròs i 140 ml d'oli OVE. Ho integrem bé. 
  7. Tamisem sobre el bol 50 g de farina fina de blat de moro, 140 g de farina d'arròs i dues cullerades d'impulsor. 
  8. Ho integrem fins que sigui homogeni. 
  9. Afegim a la barreja les clares muntades.  
  10. Untem un motlle amb oli i després el cobrim amb farina d'arròs. 
  11. Posem la barreja d'ous i farina al motlle.  
  12. Ho portem al forn 30' a 180 ºC. 
  13. Deixem que el pastís es refredi una mica i després el desemmotllem. 
Anar al contingut