Panellets d'avellana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Jaume Uñó (Pagès de Santa Eulàlia de Ronçana)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les fruites seques que tenen un perfil de greixos més saludables són els pinyons i les avellanes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
  • 500 g de farina d'avellana, o avellana crua per triturar
  • 250 g de sucre
  • 3 ous i una clara
  • 250 g de pinyons
  • 150 g d'ametlla en palet o granet
  • 50 g d'ametlla marcona
  • 1 terrina de cireres confitades

PREPARACIÓ

  1. Per començar, poseu en un bol la farina d'avellana i el sucre i barregeu-ho bé amb les mans. Un cop barrejat, afegiu-hi dos ous i continueu-ho barrejant amb les mans fins que us quedi una massa homogènia. Després, reserveu la pasta a la nevera durant 24 hores per tal que agafi consistència i no s'esberli a l'hora de coure-la.
  2. A continuació, preescalfeu el forn, bateu una clara d'ou en un bol i prepareu un plat amb pinyons.
  3. Per fer els panellets de pinyons, agafeu una mica de massa amb les mans humides, formeu-ne boles petites, banyeu-les en la clara d'ou batuda, arrebosseu-les amb els pinyons i acabeu-los d'enganxar bé fent pressió amb les mans.
  4. Per fer els panellets d'ametlla, prepareu un plat amb el granet d'ametlla, amb la mateixa massa feu formes de mitja lluna, banyeu-les en clara d'ou batuda i arrebosseu-les amb el granet d'ametlla.
  5. Tot seguit, feu més boles amb la massa, ara sense arrebossar-les, i decoreu-les posant-hi una cirera o una ametlla a sobre.
  6. Finalment, poseu tots els panellets al forn a 180 graus durant 10 minuts i, quan estiguin cuits, pinteu-los amb una mica de rovell d'ou perquè quedin més brillants i deixeu-los refredar.
  7. I ja per acabar, presenteu-los tots junts en una safata.
Anar al contingut