Coca de Sant Joan amb fruites

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pinyons són rics en àcid pinolènic, un greix que augmenta la sensació de sacietat a través d'una hormona supressora de la gana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de farina de força 

    50 g de mantega 

    20 g de sucre 

    15 g de llevat fresc 

    200 ml llet fresca 

    3 ous 

    Raig d'anís dolç 

    Oli suau  

    Sal 

      

    Per la coberta: 

    250 g sucre llustre 

    50 g pinyons 

    2 llimones 

    Fruita confitada  

PREPARACIÓ

  1. En un bol hi posem 400 g de farina, 2 ous, 20 g de sucre, un polsim de sal, 15 g de llevat fresc, un raig d'anís dolç i 200 ml de llet fresca (gairebé tota). Ho barregem amb una pastadora o bé a mà. 
  2. Al cap d'una estona hi afegim la resta de la llet perquè la massa la pugui absorbir bé. 
  3. Barregem de nou amb la pastadora o a mà uns 15 minuts més. 
  4. Afegim a la massa 50 g de mantega a bocinets fins que quedi absorbida.  
  5. En un altre bol hi posem oli suau al fons perquè no se'ns hi enganxi el pastó i l'hi afegim. Tapem amb un drap humit la pasta 1 hora. 
  6. Posem el pastó o massa damunt un paper sulfurat i li donem forma de coca. La tornarem a tapar amb un drap humit durant 30 minuts. 
  7. Passat el temps, pintem la coca amb un ou batut. 
  8. Tallem a quadradets la fruita confitada que afegim per damunt la coca juntament amb 50 g de pinyons. Fem clots a la coca amb els dits i l'enfornem 10 minuts a 200º. 
  9. Mentrestant preparem el glacejat. Espremem dues llimones i barregem el suc amb 250 g de sucre llustre. Ho integrem amb vareta manual. 
  10. Apaguem el forn i posem la coca sobre una reixeta. Hi afegim el glacejat per sobre i la tornem a enfornar amb la calor residual del forn durant 2 minuts. 
     
Anar al contingut