Pa rústic aromàtic
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Barriga
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Fleca Turris, Barcelona
INGREDIENTS
- 500 g de farina
- 10 g de sal
- 300 g d'aigua
- 5 g de llevat
PREPARACIÓ
- Per començar, poseu a l'amassadora la farina, la sal, el llevat i una mica d'aigua i amasseu-ho a velocitat lenta durant uns 10-12 minuts.
- A mesura que s'absorbeixi l'aigua aneu-n'hi afegint més de mica en mica. Quan estigui tot ben amassat, poseu la massa en un bol amb una mica de farina, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar a la nevera durant 24 hores.
- A continuació, talleu la massa per la meitat, poseu les peces sobre el taulell cobert amb farina, doneu-los forma rodona amb les mans, tapeu-les amb un drap i deixeu-les fermentar durant un parell d'hores.
- Tot seguit, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn, amb una olla amb aigua bullint i una pedra, durant 35-40 minuts a 190 graus.